Kategoriler

KARGI GAZETESİ

"Tarlada Verim Düşük Fabrikada Yüksek"

Kargı'da çeltik hasadı tamamlandı.

Bu yıl pirinç kilogram fiyatı geçen yıl ile aynı ama arada sadece bir fark var.Geçen yıl ile bu yıl arasında pirinç fiyatları değişmedi ama gübre ve ilacın zamlanması bu yılın hasadında çiftçinin yüzünü güldürmedi.

Çeltik hasadını yerinde inceleyen Kargı Çiftçi Malları Koruma Başkanı Ahmet Uğraşkan, " Tarlada verim düşük fabrikada ise yüksek " dedi.Uğraşkan; " Bu yıl da Allah'ın izniyle kazasız belasız bir çeltik hasadının daha sonuna geldik.Çiftçilerimiz aylarca süren emeklerinin sonuna gelerek hasatlarını tamamladı ve ilçemizin meşhur pirinci sofralarda yerini aldı.

Bu yıl pirincin kilogram fiyatı 5 TL ile 5.50 TL arası, çeltiğin kilogram fiyatı ise 3 TL - 3.50 TL arası değişiyor.Geçen yılın fiyatları ile bu yılın fiyatları aynı.Ancak geçen yıldan bu yıla gübre ve ilaca gelen zamdan dolayı çiftçi bu yıl emeğinin karşılığını alamadı.Bu yıl ayrıca tarlada verim düşük ama fabrikada ise randıman yüksek oldu.Tarlanın eksikliğini fabrika bir nevi kapattı" ifadelerine yer verdi.

Yorumlar

Daha Fazla Haber
Siyaset
12 Kez Görüntülendi.
Ahlatcı ve Alar Kargı’da kadın kolları teşkilatıyla buluştu
Sağlık
7 Kez Görüntülendi.
Kargı Devlet Hastanesi organ bağışına dikkat çekti
Güncel
20 Kez Görüntülendi.
Murat Peker’den Kadir Gecesi mesajı
Güncel
8 Kez Görüntülendi.
Anahtar Parti İlçe Başkanı Kuzu’dan Kadir Gecesi mesajı
Güncel
13 Kez Görüntülendi.
Gülhan Demiral’dan Kadir Gecesi mesajı
Siyaset
52 Kez Görüntülendi.
Ahlatcı ve Alar Kargı’da teşkilatla bir araya geldi
Güncel
21 Kez Görüntülendi.
Kargı’nın su kaynaklarında 6 farklı balık türü tespit edildi
Flaş Haber
15 Kez Görüntülendi.
Kargı’da bazı balık türleri için av yasağı başladı
Flaş Haber
19 Kez Görüntülendi.
Kargı’da depolardaki balıklar tek tek sayıldı
Güncel
57 Kez Görüntülendi.
AK Parti İlçe Başkanı Demiral Yeşilköy’de iftara katıldı