Kategoriler

KARGI GAZETESİ

Kargı Esnaf Odası’ndan ithal ete afişli tepki

Kargı Esnaf Odası Başkanı Bekir Kızılkaya, büyük marketlerde satılacak olan ithal ete tepki göstererek vatandaşı kasaplara sahip çıkmaya davet etti.

Kargı Esnaf Odası Başkanı Bekir Kızılkaya, büyük marketlerde satılacak olan ithal ete tepki göstererek vatandaşı kasaplara sahip çıkmaya davet etti.

Kargı Esnaf Odası Başkanı Bekir Kızılkaya, ilçede bulunan kasap esnafını ziyaret ederek işyerlerine afiş astı. Asılan afişlerde etin kasaptan alınması için çağrı yapılırken, ‘1 kg Sırbistan eti yerine 750 gram yerli et al. Hem kasabına hem çiftçine sahip çık’ ifadeleri yer aldı.

Kargı Esnaf Odası Başkanı Bekir Kızılkaya, “Kasap esnafının yanındayız, esnafımız mağdur olmamalı. İthal et çözüm değildir. İthal et uygulaması yaygınlaşırsa yerli üreticimiz, yerli esnafımız mağdur olur. Yerli et bizim için önemlidir” dedi.

''KARGI'DA ÜRETİLEN ET İLE MARKET ÜRÜNÜ AYNI KALİTEDE DEĞİL''

Kargı’da üretilen etin marketlerden alınacak ithal etle aynı kalitede olmasının mümkün olmadığını belirten Kızılkaya, "İlçemiz yaylalarıyla meşhur bir ilçe, besicilerimiz gerek yaylalarımızda gerekse köylerimizde hayvanlarını doğal ortamlarda yetiştirerek halkımıza sunuyor. İthal edilerek marketlerde satılan etin kalitesiyle Kargımızın yerli eti asla aynı kalitede olmayacaktır. Bu nedenle vatandaşlarımızı hem kasaplarımıza sahip çıkmak, hem de kaliteli et tüketmeleri konusunda çağrıda bulunuyoruz.'' dedi.

Kargı’nın nüfusunun büyük bir bölümünün besicilik ve besicilikle ilişkili sektörlerden gelir elde ettiğini belirten Kızılkaya, "İthal et sadece kasaplarımızı değil tüm ilçemizi etkileyecektir. İlçemizde ve köylerimizde bir çok vatandaşımız gelirini besicilikten kazanıyor. Bu da doğrudan doğruya tüm ilçe ekonomisine etki edecektir. İthal et devam ederse hayvan üreticilerimiz yok olacaktır’’ diye konuştu.

Kızılkaya afiş çalışmalarının sadece kasaplarla kalmayacağını, diğer esnafın işyerlerine de asarak durumu protesto etmeye devam edeceklerini sözlerine ekledi.

Yorumlar

Daha Fazla Haber
Güncel
14 Kez Görüntülendi.
TYP kapsamında Kargı’da 11 kişi istihdam edilecek
Eğitim
33 Kez Görüntülendi.
Ramazanın bereketi Kargı’da paylaşılıyor
Siyaset
34 Kez Görüntülendi.
MHP'de Ahmet Çağlar dönemi başladı
Siyaset
44 Kez Görüntülendi.
MHP İl Başkanı Çıplak'tan Erdoğan’a teşekkür plaketi
Güncel
51 Kez Görüntülendi.
Orhan Camcı güven tazeledi
Güncel
25 Kez Görüntülendi.
Kaymakam Akman’dan Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü’ne ziyaret
Güncel
63 Kez Görüntülendi.
Hacıhamza’da 63 sosyal konut için kura tarihi belli oldu
Güncel
37 Kez Görüntülendi.
ÇESOB Başkanı Gür ve Oda Başkanlarından Kargı’ya ziyaret
Siyaset
45 Kez Görüntülendi.
MHP Kargı İlçe Başkanlığı’nda devir teslim töreni
Eğitim
82 Kez Görüntülendi.
Öğrenciler muhtarların görev ve sorumluluklarını öğrendi