Recep Gür’den ‘ucuz et’ tepkisi
banner110

Et ve Süt Kurumu (ESK) kıymanın 29, kuşbaşının ise 31 liradan sadece 2 büyük markette satılacağını duyururken buna bir tepki de Çorum Kasaplar ve Celepler Odası’ndan geldi.

Oda Başkanı Recep Gür, haksız rekabete yol açan bu satışı kasap esnafları olarak tanımadıklarını söyledi.

Halka ucuz et satışının zincir markette satılmasının haksız rekabet olduğunun altını çizen Gür, yıllarca bu işe emek vermiş kasap esnafını da mağdur edeceğini kaydetti. Gür ayrıca, “Et ve Süt Kurumu kilosunu 17 TL’ye aldığı eti neden 31 TL’ye satıyor?” diye de sordu.

ÜRETİCİYE DESTEK ÇIKILMALI

Kasap esnafının bu fiyatlarda satış yapma şansının olmadığını belirten Recep Gür, “Çünkü bizim fiyatlarımız düşmedi. Türkiye’ye ithal et geldi ancak bize gelmedi 2 büyük markete geldi. Biz ithal et kullanmadığımız için o fiyatları tanımıyoruz. Yerli üretim kullandığımız için o fiyatlara endeksli kıyma veya et satma şansımız yok. Önemli olan üreticiye destek çıkmaktır. Üreticinin girdi maliyetlerini düşürerek, et fiyatları aşağı çekilebilir. Eti ithal etmek yerine nasıl üreticiye veya kasaba eti ucuz mal ederiz diye düşünülmesi gerekir” dedi. (Ceren Bilan Topal)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.