Plakalarda yeni dönem
banner110

Türkiye Şoförler ve Otomobilciler Federasyonu (TŞOF) Başkanı Fevzi Apaydın Çorum'da Darphane üretimi yeni plaka mühürlerini dağıttı.

TŞOF Başkanı Fevzi Apaydın, Çorum il ve ilçelerde faaliyet gösteren şoförler odalarına sahte yapılma imkânı olmayan darphane üretimi yeni plaka tescil mühürlerini dağıttı.

Çorum Şoförler ve Nakliyeciler Odası, Alaca, Sungurlu, Osmancık, Bayat, İskilip, Mecitözü, Kargı'da bulunan odalara yeni tescil mühürleri TŞOF tarafından dağıtıldı. Oğuzlar İlçesi Altınkoz Sosyal Tesislerde gerçekleşen toplantıya TŞOF Başkanı Fevzi Apaydın, ÇESOB Başkanı Yalçın Kılıç, Çorum Şoförler ve Nakliyeciler Odası Başkanı Tahsin Şahin, Çorum Taksiciler ve Minibüsçüler Odası Başkanı Mehmet Gayretli ile birlikte ilçelerde faaliyet gösteren Şoförler Odası Başkanları katıldı.

Kargı Şoförler Odası Başkanı Orhan Camcı, tescil mührünü TŞOF Başkanı Apaydın'ın elinden aldı.

YENİ PLAKA MÜHÜRLERİ SAYESİNDE SAHTECİLİK TAMAMEN ÖNLENECEK

TŞOF Başkanı Fevzi Apaydın yeni plaka mühürleri sayesinde her türlü sahteciliğin önüne geçileceğini belirtti.

Apaydın; ''2011 Eylül ayına kadar plakalarda çift mühürler vardı, o tarihten sonra devlet bize güvenerek mühür basma olayını sadece odalara bıraktı. Biz de bu güvene layık olmak için çalışmalarımızı sürdürdük. Ancak zaman içerisinde mühür tek bizde olunca piyasaya sahte plakalar sürüldü. Zaman içinde internet üzerinden dahi plaka basıp, satanlar oldu. Çeşitli zamanlarda, çeşitli şekillerde, harflerde plakalar basılmaya başlandı. İkiz plaklar ile insanlar gaspa, hırsızlığa gittiler, PKK maşası oldular. Biz de İçişleri Bakanlığımızı biraz zorladık, plakayı sahte basanlara 10 bin, bunun dağıtımını yapanlara 5 bin liraya kadar para cezaları geldi, bunu kullananlara da cezalar verildi. Bu arada biz bu plaka basanların üzerine gittik bunları yakaladık. Hatta İstanbul'da 4, Ankara'da 4 tane odamız sahte plaka basıyorlardı. Onlardan da yönetim kurulu kararıyla plaka basma yetkisini aldık. Bunlardan birisi de benim yönetim kurulu üyemdi.

Yani iş oralara kadar gitti. Dolayısıyla biz devletimizin, hükümetimizin çalışmalarına bir örnek teşkil edelim dedik her bölgede ayrı mühürler vardı bunu tek mühür haline getirelim bu mühürleri de darphanede yaptıralım dedik. Tekrar darphaneler genel müdürlüğüne müracaat ettik ve bu mühürlerin orada yapılmasını sağladık. 30 tane büyük şehirlerimizden başlayarak bu mühürleri yaptırdık. Halen 12 ilimizin mührü de yapılmaktadır. Bugün de Çorum ilimizin mühürlerini teslim etmek için Çorum'a geldik. Darphaneler mühürleriniz geldi bende bu mühürleri ayağınıza kadar getirdim. Burada bu mühürleri sizlere teslim edeceğiz. Eski mühürleri hemen sökmek mümkün değil emniyet müdürlerine de başta Çorum Emniyet Müdürü olmak üzere birer yazı gönderdik. Pazartesi gününden itibaren darphanede basılan mühürler plakalarımızda olacak. Eski mühürleri de alıp, götürüp, kriminale teslim edeceğiz. Yeni mühürler sayesinde böylece ileriki yıllarda sahtecilik tamamen önlenecek" dedi.

Darphanede basılan yeni plaka mühürlerinin oda başkanlarına dağıtılmasının ardından TŞOF Başkanı Fevzi Apaydın ve beraberindekiler Altınkoz Sosyal Tesislerde hatıra fotoğrafı çekindiler. Oğuzlar Belediye Başkanı Orhan Ateş, programın sonunda Altınkoz Sosyal Tesislerine gelerek TŞOF Başkanı Fevzi Apaydın ile bir süre sohbet etti. Apaydın, daha sonra ise Oğuzlar İlçesinde bir takım ziyaretlerde bulunarak Çorum'dan ayrıldı. (Ceren Bilan Topal)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.