Mavinin Çocukları destek bekliyor
banner110

Çorum'da 2015 yılında gönüllülük esasına dayalı olarak kurulan Çorum Otizm Gönüllüleri Derneği yıllar içerisinde bir çok otizmli çocuğa ve ailelerine umut olmaya devam ediyor. Çorum Otizm Gönüllüleri Derneği Başkanı Emine Çelen başkanlığında, otizmli çocukların anneleriyle kurulan Mavi Umutlar Kadın Girişim Kooperatifi, hem otizmli çocukların hem de ailelerinin hayata katılmasına ve üretim yapmasına katkı sağlıyor.

Dernek çalışmaları hakkında bilgi veren Emine Çelen, "Biz Otizmli Çocuk anneleri ve engelli çocuk annelerine istihdama yönelik Mavi Umutlar Kadın Girişim Kooperatifini kurduk. Amacımız bu insanların çocukların engeline takılmadan hayat standartlarını yükseltmeleri, üretime ve hayata dahil olmalarıydı. Sadece çocuklar değil, annelerde çocuklarından dolayı engelli. Hep birlikte bu engelleri aşmak için çalışmalar yapıyoruz" dedi.

"KATKISIZ VE ORGANİK ÜRÜNLER ÜRETİYORUZ AMA PAZAR SIKINTIMIZ VAR"

'Mavi Umutlar' markasıyla salçalar, marmelatlar ürettiklerinin altını çizen Emine Çelen, "Üretimimizde sıkıntılar yok ancak pazar konusunda sıkıntılar yaşıyoruz. Organik elma ve alıç sirkesi, çıtır kabak reçeli, süt reçeli, nar pestili portakal pestili bu ve benzeri dağ eriği marmelatı, kuşburnu, salça, kefir üretimi yapıyoruz. Arz ve talebe göre ürün çeşitliliğimiz değişiyor. Anne usulüyle üretim yapıyoruz. Onların kullandığı yöntemlerle katkısız ve doğal ürünler elde ediyoruz. Ancak pazarlama konusunda sıkıntılarımız var. Ürün fiyatlarımız piyasadakilerle aynı farkımız ise yüzde yüz doğal üretim olması. Sağlık açısından da bir çok faydası olan ürünler. Tarım Bakanlığı'ndan gıda üretim izni alınarak yapılmış ürünlerdir. Kurum ve kuruluşlar toplu alımlarda bizimle iş birliği içerisine girebilirler. Şimdilik ürünlerimizi buradan ve internetten satışa sunabiliyoruz" açıklamalarında bulundu.

"ÇOCUKLARIMIZIN EĞİTİMİNDE SÜREKLİLİĞİ SAĞLAYABİLMEK İÇİN ÇALIŞIYORUZ"

Pandemi nedeniyle çocukların eğitiminde ve derneğin giderleri konusunda sıkıntı yaşadıklarına değinen Emine Çelen, "Acil ihtiyaçlarımız var. Ortalama aylık giderimiz 1600 TL civarında oluyor. Pandemi nedeniyle bunları ödemekte biraz zorlanıyoruz. Bizim amacımız kooperatifle pazar alanımızı genişleterek, yaptığımız ürünleri pazarlayarak derneğe buradan elde ettiğimiz gelirle destek olmak. Biz bağış ve karşılıksız bir para istemiyoruz. Kaliteli ürünlerimize pazar arayışı içerisindeyiz. Buradan elde ettiğimiz gelirle de çocuklarımızın öğretmenlerinin giderlerini karşılamak istiyoruz. Çocuklarımızın eğitiminde sürekliliği sağlayabilmek için çalışıyoruz. İçişleri Bakanlığı'na yazdığımız Mavinin Çocukları Engelsiz Öğreniyor Projesi ile materyallerimizi aldık. Bir de Ticaret Bakanlığı'na yazdığımız hibe projemiz olumlu sonuçlanırsa mutfağımızın iç aksanını tamamlayacağız ve seri üretime geçeceğiz" ifadelerine yer verdi.

OTİZM GÖNÜLLÜLERİ DESTEK BEKLİYOR

Çelen, "Bize Sayın Valimiz Mustafa Çiftçi çok destek oldu. Sayın Belediye Başkanımız Halil İbrahim Aşgın, mutfağımızı yaptırdılar ve inşaat malzemesi desteği verdiler. Uğurludağ Belediye Başkanımız Remzi Torun inşaat konusunda ve maddi anlamda destek verdiler. Yeniyol Mahallesi Muhtarı Seydi Demiray çok büyük destekçimiz. Halkımızdan bazen çok cüzi miktarda maddi destek veriyorlar. Biz bunları kişisel almıyoruz derneğin iban numarasına bağış yapılıyor. Otomatik talimatla elektrik, su, kira gibi giderlerimiz ödeniyor. Ziraat Bankasında Çorum Otizm Gönüllüleri Derneği olarak geçiyor. Desteğe ihtiyacımız var" şeklinde konuştu.

www.yaylahaber.com.tr

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.