Çorum’un GAP’ı
banner110

Çorum’un en büyük sulama projesi olan ve ‘Çorum’un GAP’ı olarak kabul edilen Obruk Dutludere Sulaması Proje’nde çalışmalar devam ediyor.

Projenin tamamlanmasıyla birlikte bölgede yaklaşık 60 bin dekarlık bir tarım arazisi tarımsal sulama suyuna kavuşacak.

Proje, sol sahilinde Berkköy, Kumbaba Köyleri ile Dodurga ilçesi, sağ sahilde ise Kuyumcular, Dutludere, Gökgözler, Kargı, Güvercinlik, Evlik, Girinoğlan, Ambarcıoğlu, Karapınar, Temençe ve Eymir köyleri ile Osmancık İlçesi arazilerini kapsıyor.

Çorum Obruk Dutludere Sulaması ile belgede 5 bin 889 ha alanın cazibeli olarak sulanması amaçlanıyor.

Dutludere Sulaması’nın tamamlanması ile Kızılırmak Havzası’nda sulanabilir arazi miktarı ve geleneksel çiftçilikten pazara yönelik üreticiliğe geçileceğinden dolayı çiftçi ve üreticilerin geliri artacak, iç ve dış pazara yönelik farklı ürünlerin üretilmesi sağlanacak, çeltiğe alternatif ürünler yetiştirilecek.

Projeyle ekonomiye yılda 30 milyon TL yıllık ilave gelir artışı sağlanacak. (Ceren Bilan Topal)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.