Vali Çiftçi Avşar Yolu’nu inceledi
banner110

Vali Mustafa Çiftçi'ye ziyaretinde Vali Yardımcısı Recep Yüksel, İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay İlhan Uzunoğlu, İl Emniyet Müdürü Mehmet Gülser, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Recep Cıplak, Kargı Kaymakamı Abdulhamid Uyar'ın izinli olması sebebi ile Osmancık Kaymakamı Ayhan Akpay, Kargı Belediye Başkanı Zeki Şen, İlçe Jandarma Komutanı J.Teğ.Yunus Emre Yılmaz, İlçe Emniyet Amiri Başkomiser Mustafa Topal, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Genç, AK Parti Kargı İlçe Başkanı Sacit Özdemir, İlçe Tarım Müdürü Burak Coşkun, İlçe Müftüsü Mahmut Uluşahan, İl Genel Meclis Üyesi Vahit Kabakçı ve Ahmet Devrez eşlik etti.
İlk olarak Kargı Kaymakamlığı’nda konuyla ilgili kurum müdürlerinden brifing alan Çorum Valisi Mustafa Çiftçi, ardından konuyu yerinde incelemek üzere Çayır Mevkii üzerinden Avşar Yolu’nu inceledi.
Grup yolu olan bu yolu Obruk, Değirmendere, Güney, Seki, Hacıhamza, Kavakçayı, Sakızçayı, Avşar kullanacak. Bu kestirme yol kullanıldığında Kargı 7 kilometre, ancak bu yol kullanılmadığı zaman Karadeniz yolu üzerinden gitmek zorunda kalan köy halkı Kargı’ya 25 km olan yolu kullanmak zorunda kalıyor.
Vali Çiftçi ve beraberindeki heyet yolun fiziki durumunu ve yol üzerinde bulunan iki köprü üzerinde incelemelerde bulunarak uyumluluğu hakkında istişare yaptılar.
İlk etapta yolun düzetilerek, kumlama çalışması yapılması hedefleniyor. 7 km’lik yolun 2 km’si Belediye sınırları içerisine geri kalan 5 km’si ise Özel İdare sınırları içerisinde kalıyor. Yapılan incelemelerin ardından belediye ve Özel İdare’nin çalışmayı hazırlayıp projeye başlanılması bekleniyor.

Turan Ozan Acar

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.