Sözleşmeli personele eğitim 
banner110

İlki Çorum'da yapılan eğitime, Amasya Orman Bölge Müdürlüğü bünyesinde 2020 yılında göreve başlayan sözleşmeli Orman Mühendisleri ve Orman Muhafaza Memurlarına yönelik  eğitim gerçekleştirildi. 
OGM Dış İlişkiler Eğitim ve Araştırma Daire Başkanlığınca  28 Orman Bölge Müdürlüğü bünyesinde 2020 yılında göreve başlayan teknik personele  yönelik verilecek olan “Kişisel  Gelişim ve Mesleğe Hazırlama” hizmet içi eğitiminin  açılış konuşmasını yapan bölge Müdürü Halil Oflu; “Her birininiz üniversite mezunusunuz . Çok uzun okul yılları zorlu sınavlar ve mülakatlardan geçerek bu günlere geldiniz. Çalışma hayatınız  ülkemizin kırsal bölgelerinde bulunan orman köyleri ve köylüleriyle etkileşim içerisinde geçecektir. O bölgelerde devletimizin ve orman teşkilatının görünen yüzü olacaksınız. Görev yatığınız bu bölgelerde  güler yüzlü, örnek ve  adaletli kişi olarak kurumlarınızı temsil ediniz.


 Teşkilatımız 1839 dan bugüne ülkemizin en uzak, en sarp, en yalın bölgelerinde faaliyetlerini sürdürmekte, 181 yıldır bu dağları adım adım dolaşmakta ve hizmet götürmektedir.
Hizmet etmek için bu görevlerdeyiz. Bölge Müdürlüğümüzün çalışma bölgesinde  insana, doğaya ve çevreye duyarlı şekilde  sürdürülebilir ormanlar oluşturmak ve kurumumuzun misyon ve hedeflerine uygun birer memur olarak görevlerinizi yürüteceksiniz.
 Sizin göreviniz sadece ormanı korumak değil aynı zamanda teşkilatımızın kırsal kalkınmaya dönük projelerini yürüterek köylülerimizi işlendirmek,  bilinçlendirmek ve kırsal bölgenin kalkınmasında yol gösterici olmaktır. Sizlere güveniyoruz. Eğitimin hayırlı olmasını kazasız belasız görevler diliyorum.” dedi.
Başmüfettiş Emin Şimdi ve Ağaçlandırma Şube Müdürü Mutlu Turan tarafından Mesleğe Hazırlama konusunda; Mesleğe yeni başlayan arkadaşlarımıza aramıza hoş geldiniz diyorum. Ormancılık sadece ağaçlarla ilgilenmek değil bulunduğu  bölgede toplumun tüm kesimiyle iç içe olmaktır.  Biz ormancılar yağmur çamur, kar, buz yangın demeden  ormanların korunması, geliştirilmesi ve gelecek nesillere yeşil bir ülke bırakmak için fedakar bir şekilde görevlerimizi yapmaktayız. Şehitler veriyoruz. Ormanlarımız milli servetimizdir. o nedenle ormancılık  hem işimiz hem vatani görevimizdir. Mesleğin başındasınız.


Mesleğinizi seviniz. işinizi severek yapınız. Bölgenizde insanlarımızla etkileşim içinde olunuz. Sabırlı, samimi doğru, dürüst, çalışkan ve mütevazi olunuz.Sağlığınıza önem verin. İşinize ve eşinize önem verin. Sözünüzde mutlaka durun; güvenilir olun. En büyük sermayenin   itibar olduğunu unutmayın. Mesaiye zamanında başlayın, mevzuatı ve gelen yazıları iyi okuyun. Not tutun; istişare edin. İşinizi hızlı ve zamanında bitirin. Her konuda tasarruf edin. Planlı olun; bu günün işini yarına bırakmayın, kontrolü ihmal etmeyin. Ailenize zaman ayırın. Herkese selam verin; hatırını sorun. Güler yüzlü ve hoşgörülü olun. Hissi ve önyargılı olmayın, karşınızdaki kişiyi iyi dinleyin, empati yapın, Kılık ve kıyafetiniz düzgün olsun. İş yeriniz ve bahçeniz temiz ve düzenli olsun, Eşref insanlarla oturun kalkın, Erken yatıp erken kalkın, Siyasi konuşma yapmayın.? Bunları sosyal ve  iş hayatınıza uygularsanız başarıya mutlaka ulaşırsınız. Eğitiminizin sizlere ve teşkilatımıza hayırlı olmasını temenni ediyorum” dedi. 

Ceren Bilan Topal

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.