MHP’den Kargı’nın yöresel yemeğine patent girişimi
banner110

Kargı’nın tarihi lezzetlerini ilçe adına tescilletmek için çalışma başlattıklarını kaydeden MHP Kargı İlçe Başkanı Murat Soruk, hazırladıkları projeyi Kargı Kaymakamlığı’na sunduklarını belirtti.

Konuyla ilgili açıklama yapan MHP Kargı İlçe Başkanı Murat Soruk, "Kargı’mızın benzersiz tarihi lezzeti ‘Soğan Gallesi’ ve diğer yöresel lezzetlerimizin patent alma çalışmalarını başlattık. Kargı Kaymakamlığımıza konuyla ilgili projemizi sunduk. Kargı soğan gallesinin patentinin alınması konusunda ve diğer yöresel ürünler içinde gerekli araştırmalara başlanıyor.

Pirincimizin Kargı pirinci olarak anılmaması zaten Kargılı hemşerilerimizi üzerken birde üzerine Boyabat’ın kebap patentini alması, İskilip’in keşkeğin patentini alması da bu işin tuzu biberi oldu. Milliyetçi Hareket Partisi Kargı İlçe Teşkilatı olarak, Kargı’mızın kültürel tarihine gereken değerin verilmesi konusunu kendimize görev edindik ve bu gayede tarihi yöresel değerlerimize sahip çıkmanın elzem olduğu yönünde karara vardık. En yakın zamanda patent başvurusu yapılan diğer ürünler gibi tartışmaya açık olmaksızın tamamıyla Kargı’mıza ait olan soğan gallesi ve diğer ürünlerimizin tescilini alıp Kargı’mıza kazandıracağız. Kargı’mız için çalışmaktan her daim onur ve gurur duyuyoruz’’ dedi. 

Turan Ozan Acar

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.