Kaymakam çarşı ve pazarda denetim yaptı
banner110

Kargı’da artan vaka sayıları nedeniyle yeni tedbirler alınmaya devem ediliyor. Son olarak Kargı Hıfzıssıhha Meclisi tarafından, Atatürk Caddesi, Sanayi Caddesi, Çarşı Caddesi, 100. Yıl Caddesi, PTT Caddesi, Hal Sokağı,Bayraktar Sokağı, İtfaiye Sokağı, Gündüz Sokağı,Akman Sokağı, Sakız Sokağı, Nar Sokağı, Şehit İbrahim Demirci Sokağı ve Terminal Sokakta, otobüs terminali, duraklar ve pazarda, işyerleri önünde işyeri sahibi ve misafirlerin sigara içmesi yasaklanmıştı.

Özellikle maske ve sigara yasakları konusunda yasaklara uyulmaması nedeniyle kamu görevlileri tarafından denetimler sıklaştırıldı. Alınan tedbirleri yerinde inceleyen Kargı Kaymakamı Abdulhamid Uyar, beraberinde İlçe Emniyet Amiri Başkomiser Mustafa Topal ve İlçe Jandarma Komutanı J.Teğ. Yunus Emre Yılmaz ile birlikte ilçe pazarı, otobüs terminali ve çarşıda denetimler yaptı.

Kaymakam Abdulhamid Uyar denetim sırasında bir çay ocağının içerisinde ve kapı önünde çay içenleri görmesi üzerine işletme sahibine alınan tedbire neden uymadığını sorarak işletme hakkında işlem yapılması talimatını verdi.

Ardından haftada bir kurulan sebze pazarını gezen Kaymakam Uyar burada da maske ve sigara yasağına uymayan pazarcı esnafı ve vatandaşları uyardı. Kurallara uymayanlar hakkında işlem yapıldı.

Pazarda HES kodu kontrolü denetimi de yapan Kaymakam Uyar, ardından Otobüs terminalinde işletmelerin HES kodu olmadan yolcu taşıyıp taşmadıklarını denetledi.

KAYMAKAM UYAR ‘’NE OLUR KURALLARA UYALIM’’

Kaymakam Abdulhamid Uyar yanından geçen bir aracın içerisindeki vatandaşların maskesiz olduğu görmesi üzerine aracı durdurdu. Araç Şoförü ve yolcularla konuşan Uyar, ‘Arkadaşlar neden maske takmıyorsunuz? Vaka sayıları oldukça yüksek. Maskenizi takmayarak sizde bu artışa sebep oluyorsunuz. Ne olur kurallara uyalım’’ dedi.

Denetimlerin artarak devam edeceğini belirten Kargı Kaymakamı Uyar, ilçede vakaların düşüşe geçmesi ve bitmesi için alınan tedbirlere uyulmasının son derece önemli olduğunu, bu nedenle vatandaşlara kurallara uyma konusunda daha duyarlı olmalarını istedi.

Turan Ozan Acar

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.