Kargı Kavakçayı Göleti ihalesi 17 Şubat'ta
banner110

AK Parti Çorum Milletvekili ve Adalet Komisyonu Üyesi Av. Oğuzhan Kaya, Şubat ayı içerisinde toplam 6 sulama projesinin ihale edileceğini duyurdu. Milletvekili Oğuzhan Kaya, Çorum’da tarım arazilerinin daha verimli kullanılabilmek için sulu tarımın önemine dikkat çekti.

AK Parti iktidarında da sulanabilir arazilerin çoğaldığını ve Çorum’daki sulanabilir tüm arazileri sulanacağını dile getiren Milletvekili Oğuzhan Kaya,. “Gün geçtikçe sulama projeleri ve barajlarla Çorum’daki sulanabilir araziler çoğalıyor ve devlet ekonomisini büyük katkılar sağlanıyor” dedi.

Sulama projeleri kapsamında Şubat ayı içerisinde toplam 6 sulama projesinin ihale edilerek Çorum’a kazanılacağını açıklayan Milletvekili Kaya, yapılacak projeleri şöyle sıraladı:

“1- Boğazkale Göleti ve Sulama Projesi 390 Hektar alanı sulayacak ve ihalesi 16 Şubat tarihinde yapılacak.

2- Boğazkale Emirler Göleti ve sulama Projesi 162 Hektar alanı sulayacak ve ihalesi 16 Şubat tarihinde yapılacak.

3-Bayat Çayköy Göleti ve Sulama Projesi 329 Hektar alanı sulayacak ve ihalesi 16 Şubat tarihinde yapılacak.

4-Ortaköy Yükderesi Göleti ve Sulama Projesi 399 Hektar alanı sulayacak ve ihalesi 17 Şubat tarihinde yapılacak.

5-Kargı Kavakçayı Göleti ve Sulama Projesi 106.60 Hektar alanı sulayacak ve ihalesi 17 Şubat tarihinde yapılacak.

6-Dodurga Alpagut Göleti ve Sulama Projesi 39 Hektar alanı sulayacak ve ihalesi 17 Şubat yapılacak.”

Çorum’da sulanabilir tüm arazileri su ile buluşturacaklarını ve devamlı bu konuda çalışmalarının sürdüğünü söyleyen Milletvekili Kaya, “Tüm bu Projelerimiz, yapılacak ve planlana projelerimize destek veren DSİ Genel Müdürümüz Sayın Kaya Yıldız, Tarım ve Orman Bakanımız Sayın Bekir Pakdemirli ve her daim Çorum’a ve Çorumluları destek ve müjdeleri ile onurlandıran Genel Başkanımız ve Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a teşekkürlerimizi sunuyoruz” dedi.

Turan Ozan Acar

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.