Kargı'da meşhur Taşköprü sarımsağını yetiştiriliyor
banner110

Tarımda çeşitliliği denemek için aylarca araştırma yapan ve hobi olarak tarımla uğraşan Kargılı Serbest Muhasebeci ve Mali Müşavir Ahmet Saim Turgay Eliyatkın, üç dönüm arazisine yaklaşık 300 kg meşhur Taşköprü sarımsağı ekti.

Eşi Aynur Eliyatkın'ın girişimiyle araştırma yapan Turgay Eliyatkın, Taşköprü'de sarımsak ekicileriyle görüşerek iklim ve yetişme şartları hakkında bilgiler aldı. Kargı ilçesinin de aynı şartları taşıdığını belirten Eliyatkın, Taşköprü'den getirdiği bayanlar ekibi ile birlikte üç dönüm araziye sarımsak ekti.

Eliyatkın konuşmasında; " İlçemizde tarımda çeşitlilik oluşturmak istedim.Aylarca süren gözlemlerim ve istişarelerim sonucunda sarımsak üretiminin ilçemizde olabileceği kanaatına vardım.Taşköprü'de bu işi yapan tanıdıklarımdan iklim ve yetiştirme şartları hakkında bilgi alarak, Taşköprü'de yıllarca bu işle uğraşan bayanlarla Kargı ilçesinde bulunan tarlamızda ekim işini tamamladık.İnşallah emeklerimiz karşısında verim alacağız" dedi. Taşköprü'den ekim çalışmalarına gelen bayanlar ise ; " Taşköprümüzün sarımsağı bizler için altındır.Bu altını Turgay oğlumuzun tarlasına ekiyoruz. Burada da verimli olacağına inanıyoruz." dediler.

İbrahim Efe

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.