'Geleceğe nefes olmaya çalışıyoruz'
banner110

Amasya Orman Bölge Müdürlüğü sorumluluk bölgesindeki Amasya, Samsun, Çorum ve Tokat illerinde hizmet yürüten 13 Orman işletme Müdürlüğü, 1 fidanlık Müdürlüğü, 162 Şeflikle yemyeşil bir memleket görüntüsü oluşturmak için her bir vatandaşının ilk adımını attığı sokaktan başlayarak; Okul, kamu binaları ve mezarlıkların çevresinden başlayarak dağ, taş, tepeleri; Suyu tutmak, taşkına set olmak ve toprak taşınmasını önlemek için dere yataklarını ağaçlandırmaya devam ediyor.

ORMANLARA BAKIM YAPARAK TOPRAĞA TOHUM SERPEREK GELECEĞE NEFES OLUYORUZ

Amasya Orman Bölge Müdürlüğü, bölgedeki orman varlığını artırmak ve gelişmesine yardımcı olmak için yağmur çamur demeden; geceyi gündüze katarak çalışmalara aralıksız devam ediliyor.
Yıl sonu yaklaşırken 2020 yılı iş programı kapsamında yürütülen ormancılık faaliyetlerinin denetimleri de devam ediyor. Amasya Orman İşletme Bölge Müdürü Halil Oflu denetim ve incelemeler kapsamında İşletme Pazarlama Şube Müdürü Hasan Kemal Yayla İle Kargı Orman İşletme Müdürlüğüne gerçekleştirdiği ziyarette İşletme Müdürü Mustafa Bayraktar tarafından karşılanarak bölgede yürütülen çalışmalar hakkında bilgiler aldıktan sonra Çömlektepe ve Hacıveli Şefliği tarafından yürütülen çalışmaları denetledi.
Çomlektepe Şefliği 95 nolu sarıçam bölmesinde yürütülen tabii tensil ve toprak işleme çalışmaları hakkında Şef Bayram Akkaş’dan bilgiler alarak incelemelerde bulundu.
Bölge Müdürü Halil Oflu; Bu sahamızdaki orman varlığımızın, doğal yollardan kendini yenilemesi sağlamak için gerekli silvikültür çalışmaları ve Tohum ağaçlarından dökülecek tohumların toprağa tutunması ve zararlılardan korumak içinde toprak işlemesini yaptık
Sonbahar kendini kışa teslim etmeden, toprak uykuya dalmadan, toprağın bağrına düşen tohumlar İnşallah ilkbaharla birlikte toprağı yarıp yeşererek doğaya can, gözlere renk olacaklar. dedi.
Ardından Hacıveli Şefliğine gerçekleştirdiği ziyarette Haciveli şefliği 106 nolu Karaçam bölmesinde gerçekleştirilen 10.129 m3 Dikili satış faaliyeti yürütülen sahada incelemelerde bulundu. Bölge Müdürü Halil Oflu; İşletme şefleri tarafından dikili ağaç satış işleminin her aşaması kontrol edilmeli, ölçüm işleri belirli periyotlarda takip ve kontrol edilmeli, ürünlerin nakliye tezkeresi ile nakline izin verilmesi yönünde talimatlarını aktararak sahadaki denetimlerini tamamladı.

Sevil Sınayuç

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.