‘Fırat Yılmaz Çakıroğlu’ anıldı
banner110

Ege Üniversitesinde ülkücü öğrenciler ile PKK/KCK’nın gençlik örgütlenmesi arasında çıkan kavgada bıçaklanarak hayatını kaybeden Ülkü Ocakları Ege Üniversitesi sorumlusu Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü 4’üncü sınıf öğrencisi Fırat Yılmaz Çakıroğlu için 5’inci ölüm yıl dönümü dolayısıyla Ülkü Ocakları Çorum İl Başkanlığı Üniversite ve Ortaöğretim Teşkilatı tarafından anma yürüyüşü ve program düzenlendi.

Çorum Kadeş Meydanı’nda toplanan grup sloganlar atarak, programın yapılacağı Turgut Özal İş Merkezi Konferans Salonu’na kadar yürüdü. Kargı Ülkü Ocakları Başkanı Murat Soruk'un da katıldığı yürüyüş ve anma programına; MHP Çorum İl Başkanımız Agah Karapıçak ve yönetimi, MHP Merkez İlçe Başkanı Reşit Büzkaya ve yönetimi, Belediye Meclisi Grup Başkanı Selim Güloğlu ve Belediye Meclis Üyeleri, İlçe Ocak Başkanları, Kamu-Sen İl Temsilcisi Selim Aydın, Türk Büro-Sen Başkanı Sami Çam, TÜRKAV İl Başkanı İlyas Gül ve yönetimi ile çok sayıda Ülkü Ocakları üyesi katıldı.

Turgut Özal İş Merkezi Konferans Salonu’nda düzenlenen anma programı, Saygı duruşu ve istiklal Marşı’nın okunmasının ardından,  Kur’an-ı Kerim tilaveti ile devam etti. Programda; Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) İl Başkanı Agah Karapıçak ve Çorum Ülkü Ocakları Başkanı Orhan Tosik birer konuşma yaptı.

KARAPIÇAK, “ÇAKIROĞLU,  ARDINI VE SONRASINI DÜŞÜNMEMİŞ ŞEHADETE KOŞTU”

Şehit Fırat Yılmaz Çakıroğlu’nun vatan ve millet sevdası ile korkmadan mücadele ettiğini hatırlatan Karapıçak, türlü zorluklara göğüs germiş ve Türk gençliğine örnek olmuş bir öğrenci olduğunu ifade etti. Karapıçak, “Ay yıldızlı bayrağına kalkan olmuş, tüm Şehitler gibi Şehit Fırat Yılmaz Çakıroğlu'da ardını ve sonrasını düşünmemiş şehadete koşmuştur. Şehit Fırat Yılmaz Çakıroğlu'nun tüm ailesine ve şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyor acılı yakınlarına ve tüm milletimize bir kez daha başsağlığı diliyorum. Ne mutlu Türküm diyene" dedi.

TOSİK, “ŞEHİDİMİZİN İNTİKAMI ALINACAKTIR”

20 Şubat 2015 tarihinde hain bir pusu sonucu hayatını kaybeden Fırat Yılmaz Çakıroğlu’nu anmak ve ona olan özlemi dile getirmek için bir araya geldiklerini ifade eden Ülkü Ocakları çorum İl Başkanı Orhan Tosik,  “Fırat Yılmaz Çakıroğlu'nun şehadetinin üzerinden beş sene geçti, beş koca sene, ama Allah şahittir ki acımız hala çok taze, kinimiz dipdiridir. Şunu herkes iyi bilmelidir ki zamanı geldiğinde Ülkücü irade bütün hainlerin tepesine çelik bir yumruk gibi inecek ve şehidimizin intikamını alacaktır” dedi.

“AÇILIM SÜRECİNDE TERÖR DAĞDAN ŞEHİRE TAŞINDI”

Açılım süreciyle milletin gözünün bağlandığı belirten Tosik, “Stratejik çukur üstadının; ülkemizi de kendisinin içerisinde bulunduğu karanlık anafora çekmeye uğraştığı o meşum ve karanlık dönemde terör dağdan şehirlere taşınmış, öğrenci görünümlü teröristler üniversitelerde yuvalanmış ve Türk Devletine meydan okur hale getirilmişti” diye konuştu. 

“BÖLÜCÜ ÖRGÜT ŞEHİRLERE YIĞINAK YAPTI”

Açılım sürecini eleştiren Tosik, “Bu süreçte devlet kurumları zaafa uğratılmış, güvenlik güçlerinin hareket kabiliyeti sınırlanmıştır. Bunun neticesinde bölücü örgüt şehirlere yığınak yapmış, sokakları savaş alanına çevirmiştir. Bu karanlık süreç ülkemizi milyonlarca dolar zarara uğratmış, en önemlisi de bine yakın asker ve polisimizin şehit olmasına neden olmuştur. Bu durum karşısında Ülkücü Türk Milliyetçileri dışında adeta basireti bağlanan Türk Milletinden ne yazık ki tek bir seda duyulmamıştır. Ülkücülerin bu dik ve cesur duruşu neticesinde biz de Fırat'ımızı kaybettik. Ancak o, ülkü uğruna, ülke uğruna adını bırakarak ölümsüzlüğe koştu. Türk tarihi Fırat'ımızı, Fıratlarımızı her zaman şanla şerefle hatırlayacak, Ülkücü camianın bu onurlu duruşunu çağlar boyunca saygıyla yad edecektir” şeklinde konuştu. Ülkücü Hareketin senaryosunu kendisinin yazmadığı hiçbir filmin figüranı olmayacağının altını çizen Tosik, yeri ve zamanı geldiğinde hainlerin tepesine yıldırım gibi ineceklerini söyledi.
“Ancak bugün şartlar değişmiş, Türkiye Cumhuriyeti Devleti kurucu değerlerine yönelmiş, milli akıl ve şuur devlet idaresinde egemen hale gelmeye başlamıştır” diyen Tosik konuşmasını şöyle sürdürdü;

“ARTIK TÜRKİYE CUMHURİYETİ DEVLETİ HAİNLERİN İNLERİNE GİRMEKTEDİR”

“Bilhassa bugün Türkiye Cumhuriyeti Devleti hainlerin inlerine girmekte, şer yuvalarını katillerin başına çevirmektedir. Dağda, ovada, sınırlarımızın içerisinde ve dışarısında hiçbir bölücü unsur kalmayana kadar bu kararlı duruştan taviz verilmemelidir, verilmeyecektir. Bizler bu kararlı mücadele amasız, fakatsız devletimizin yanında ve her daim emrindeyiz. 
Bizler; Mete Han'da disiplin, Attila'da kudret, Bilge Kağan'da şuur, Alparslan'da iman, Fatih'teki azim ve sebatın temsilcileriyiz. Devlet ebed müddet fikriyle; liderimiz yayını nereye çeker, okunu nereye gezlerse tereddüdsüz bizler de o hedefe yönelir, ya yok olur ya da yok ederiz. Bugün bu salonda bulunan herkes bir şehit namzedidir. Hepimiz Fırat'ız ve bu ülke için, bu ülkü için seve seve şehadete koşarız. 

“FIRAT YILMAZ ÇAKIROĞLU ÜLKÜCÜ YİĞİTLERDEN BİR YİĞİTTİ”

Bu vesileyle camiamızdan istirhamımızdır ki Fıratların kadrini yaşarken bilsinler. Fırat Yılmaz Çakıroğlu Ülkücü yiğitlerden bir yiğitti yalnızca. Bugün binlerce Fırat Ocaklardadır, samimi her Ülkücünün yapması gerekense maddi manevi her türlü imkanla onların yanında durmaktır.  Sözlerime son verirken Kılıçkıran ağabeyden Fırat'a bütün Ülkü şehitlerini saygıyla selamlıyor, aziz ruhları önünde tazimle eğiliyorum” diyerek konuşmasını tamamladı. Ocak Başkanı Orhan Tosik’in konuşmasının ardından, Fırat Yılmaz Çakıroğlu´nun anlatan belgesel ve şiirler okunurken Çakıroğlu için hazırlanan slayt izlenildi. 

Sevil Sınayuç

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.