Çorum'un akciğeri olmak için büyüyor
banner110

Çorum'un Kargı İlçesi'nde meydana gelen orman yangınında dikkatsiz sebebi ile çok sayıda ağaç yok olurken, Guinness Ormanı’nda geçen yıl Kasım ayında dikilen fidanlar yüzde 95 oranında yeşile dönüşerek, Çorum'un akciğeri olmak için büyüyor.

Çorum Valisi Mustafa Çiftçi beraberinde Vali Yardımcısı Murat Çağrı Erdinç, İl Emniyet Müdürü Mehmet Gülser ve Belediye Başkan Yardımcısı Turhan Candan ile sahada denetim ve inceleme yaptı. Çorum Orman İşletme Müdürü Ömer Birkan Kayaalp, Vali Çiftçi ve beraberindekilere bilgiler aktardı.

Tarım ve Orman Bakanlığı'na bağlı Orman Genel Müdürlüğü'nün organizasyonuyla 11 Kasım 2019 yılında 81 ilde 2023 noktada 11 milyon fidan dikimini 1 milyon kişi tarafından gerçekleştirerek dünya devletlerini ülkemize hayran bırakmış, bu milletin amaçları doğrultusunda birlik bütünlük oluşturarak hedeflerine mutlaka ulaştığını göstermiş yarın kıyamet kopacağını bilseniz dahi elinizdeki fidanı dikiniz diyen bir inancın doğaya, yeşile ve fidana olan farkındalığını tüm dünya vatandaşlarına göstermiş "1 saat içinde 303 bin 150 fidan dikerek, Çorum’da Dünya Guinness Rekoru kırılmıştı. Dikilen fidanların %95’i boy verip doğaya renk, Çorum’a nefes oldu. Akkent Mahallesi Celilkırı bölgesinde oluşturulan Guinness Ormanı’nda geçen yıl Kasım ayında dikilen fidanlar %95 oranında yeşile dönüşerek Çorum'un akciğeri olmak için büyüyor. Fidanların gelişimleri ise Çorum Orman İşletme Müdürlüğü tarafından yakinen takip edilerek bakımları yapılıyor.

Çorum Valisi Mustafa Çiftçi sahada yapılan çalışmaları denetlemek ve incelemek için beraberindeki heyetle Celilkırı Guinnes Rekor Ormanına gerçekleştirdiği ziyaretinde Çorum Orman İşletme Müdürü Ömer Birkan Kayaalp tarafından karşılandı.

İşletme Müdürü Ömer Birkan Kayaalp tarafından yapılan bilgilendirmede; yağış oranının düşük seyrettiği sonbahar, sıcak ve kurak geçen yaz mevsimine rağmen fidan dikilen sahada %95 oranında başarı sağlandığını, çevre sakinleri tarafından rekor ormanının sahiplenildiği ve korunduğunu, İşletme müdürlüğü tarafından fidan bakımlarının belirli periyotlarla yapıldığını ve gelişimlerinin takip edildiğini belirtti.

Çorum Valisi Mustafa Çiftçi beraberinde Vali Yardımcısı Murat Çağrı Erdinç , İl Emniyet Müdürü Mehmet Gülser ve Belediye Başkan Yardımcısı Turhan Candan ile sahada yaptığı denetim ve incelemelerin ardından yaptığı konuşmada; “Yeryüzü bize atalarımızdan kalan miras değil, çocuklarımıza bırakacağımız emanettir.”

Sahada fidan dikimine başlarken “Bugün fidan, yarın nefes olacağız diyerek, “1 saat içinde 303 bin 150 fidan” dikimini halkımızın yoğun katılımıyla gerçekleştirmiş Ülkemiz ve Çorum ilimiz olarak Guinness Dünya rekorunu elde etmiştik.

Bugün yaptığımız incelemelerde, fidanların %95 oranında boy verip yeşerdiğini görmek. ilimiz ve ülkemiz adına bizleri çok mutlu etmektedir.156 hektar orman alanımız Çorum ilimize hayırlı olsun. Emeği geçen her kademedeki mesai arkadaşlarımıza en kalbi duygularımla teşekkür ediyor, yeni orman sahaları oluşturma konusunda her türlü desteği vereceğimizi bilmelerini istiyoruz" dedi.

Ceren Bilan Topal

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.