3 köyün, pompaj tesisi onarıldı
banner110

Çorum’un Kargı ilçesine bağlı Yeşilköy, Dereköy ve Çakırlar köylerinin, pompaj tesisi pompa ve elektrik onarımı yapıldı.

2018 yılı Çorum İl Özel İdaresi yatırım programında bulunan Kargı İlçesi Yeşilköy, Dereköy ve Çakırlar olmak üzere 3 köyde pompaj tesisinde pompa ve elektrik onarımı yapıldığı bildirildi.

Konu hakkında Çorum Valiliği’nden yapılan açıklamada, “Söz konusu işin ihalesi 17.04.2018 tarihinde Kargı Kaymakamlığı Köylere Hizmet Götürme Birliği tarafından yapıldı. 10.05.2018 tarihinde başlayan iş, kısa sürede tamamlanarak 28.05.2018 tarihinde tamamlandı pompaj tesisinde ki arızalar giderildi.

Proje kapsamında 2 Adet yatay milli iki kademeli pompa, su emişini sağlayan vakum pompaları, pompa binası içindeki emme-basma çelik boru hattı onarımı ve bu hatlara ait koç darbesi önleme kontrol vanası ile motorlara ve ana panoya ait eski kondansatörler yenilendi.

Pompaj tesisi ile 2000 dekar çeltik arazisinin sulandığı biliniyor ve çalışmalar hız kesmeden devam ediyor” denildi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.