Vali, tarihi Hilmi Ağa Konağı’nı gezdi
banner110

Kargı’da çeşitli incelemelerde ve ziyaretlerde bulunmak üzere gelen Çorum Valisi Mustafa Çiftçi tarihi Hilmi ağa Konağı’nı da gezdi.

Çorum Valisi Mustafa Çiftçi Kargı’da ki ziyaretleri sırasında 1920’li yıllarda Hacı Hilmi bey tarafından yaptırıldığı bilinen ve 2012 yılında Kargı Kaymakamlığı, Köylere Hizmet Götürme Birliği tarafından satın alınarak restore edilen tarihi Hilmi Ağa Konağı’nı da ziyaret etti.

Vali Çiftçi’ye Kargı ziyareti sırasında; Çorum İl Jandarma Komutanı J.Kd. Alb. Abdurrahman Başbuğ, Emniyet Müdürü Murat Kolcu, İl Müftüsü Muharrem Biçer, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Recep Cıplak, İl Sağlık Müdürü Ömer Sobacı, İl Basın ve Halkla İlişkiler Müdürü Mehmet Çelik ve bazı daire amirleri eşlik etti.

İlk olarak tarihi Hilmi Ağa Konağı işletmecisi Recep Temur’dan konağın tarihi hakkında bilgiler alan Çorum Valisi Mustafa Çiftçi, ardından konağı gezdi. Tarihi bir müzeyi andıran konağın üst katlarını da gezen Vali Çiftçi daha sonra konağın bahçesinde Türk kahvesi içerek konak işletmecisi Recep Temur’la bir süre sohbet etti.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.