Abdullah Yaylasına 1,5 milyonluk yatırım müjdesi
banner110

AK Parti’nin 7. Olağan Kongreleri devam ediyor. AK Parti Kargı İlçe Başkanlığı’nın 7. Olağan Kongresi, Pazar günü gerçekleştirildi. Kongrede mevcut başkan Sacit Özdemir, tekrar seçildi. Kongreye katılan AK Parti Milletvekili ve Adalet Komisyonu Üyesi Av. Oğuzhan Kaya, burada Kargılılara müjdeler verdi.

BİR PROJE DAHA YAPILDI

Abdullah Yaylası için OKA desteğiyle bir proje daha hazırlattıklarını dile getiren Kaya, 1,5 milyon liralık bir yatırım daha yapılacağını söyledi. Kaya, “Abdullah Yaylası’nın çalışmaları devam ediyor. OKA’dan milletvekili olduğumuzda bir proje çıkarmıştık. 1,5 milyon liralık bir harcama yaptık. Geçen günlerde Valimizle beraber geldik. Tekrar bir proje daha yaptırdık. Oraya 1,5 milyonluk daha yatırım yapacağız. Kargı Yaylasını Kargılıların hizmetine açacağız. Orada Bungalov evler, otel ve sosyal tesislerle güzel olacak” dedi.

Kırkdilim ve Çorum-Osmancık yoluyla ilgili bilgiler veren Milletvekili Kaya, tarihi Kırkdilim sorununu çözüme kavuşturduklarını vurguladı. Kaya, “Bizim Kırkdilim’den bu tarafı ilgilendiren Kırkdilim yollarını, yani tarihi Kırkdilim sorununu tarihe gömüyoruz. Tünellerin bir tanesini bitirdik, ikincisinin Perşembe günü ışık görünecek. 2021 sonunda Kırkdilim geçişini tamamlayıp Kargılıların hizmetine sunacağız. O virajları görmeden tünellerle geçeceğiz. Osmancık’tan Laçin’e kadar olan kısmı duble yol olarak yapacağız. Nasip olursa Kırkdilim köyünden Çorum’a kadar bulunan Osmaniye ve Sarmaşa virajlarının olmadığı yolun altyapı çalışmalarını bitirdik. Bir aya kadar da o yolu açacağız” ifadelerini kullandı.

Kargı’nın meşhur tulum peyniri için çalışma başlatıldığını ifade eden Kaya, “Kargımızın ürettiği tulum peynirini Özel İdare ve Belediye işbirliğiyle bir peynir atölyesi kuruyoruz. Soğuk hava depolarıyla, bekleme yerleriyle inşallah güzel bir tesis olacak. Bunun da ihalesini yakında yapacağız” şeklinde konuştu.

“BİR KARGI DAHA YAPTIK”

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) tarafından Kargı’ya ilçenin yarısı kadar daha konut yapıldığını ifade eden Kaya, şunları söyledi:

“Kargı’ya Kargı’nın yarısı kadar bir şehir daha yaptık. TOKİ yaptık. AK Parti olmasa, Cumhurbaşkanımız başımızda olmasa, böyle bir iktidar olmasa herkesin hayal edeceğiz TOKİ’yi Kargı’nın girişine bir şehir olarak yaptık. Kira öder gibi insanlar taksitle ev sahibi oldular. Kargı’da bugüne kadar 800’ün üzerinde TOKİ konutu yaptık. Geçen hafta Mahsutlu’dan Sinanözü’ne kadar 32 kilometre asfalt yaptık. İnşallah nasip olursa seneye de ikinci katını attırıp sağlamlaştıracağız.” diye konuştu.

Ceren Bilan Topal

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.