Sahamız var oynamaya, antrenmana gideriz Osmancık'a
banner110

Kargı’da 2014 yılında yapılan yeni stadyuma aradan geçen 6 yıl boyunca ışıklandırma çalışması yapılmamasından dolayı ilçedeki sporcular antrenman için Osmancık ilçesine gidiyor.2013 yılında ihalesi yapılarak çalışmalara başlanan Kargı Tevfik Kış Stadyumu 2014 yılında tamamlanarak hizmete açıldı. Stadyum hizmete girerken yetkililer tarafından yapılan açıklamada stadyumun FIFA standartlarına uygun olduğu belirtilmişti.
Kargı’ya yakışır kullanışlı bir stadyum tribünleriyle birlikte hizmete açıldı ancak aradan geçen 6 yılda stadyumun aydınlatılması için herhangi bir çalışma yapılmadı.
2 amatör spor kulübün bulunduğu Kargı’da bu yıl lige girmeye hazırlanan Kargı Seri Spor Kulübünde futbol oynayan sporcular, profesyonel ligdeki sporcular gibi mesleği sadece futbol olmadığından ve futboldan para kazanmadıklarından dolayı gündüz kendi mesleklerini ircaa ederek ancak akşam saatlerinde fedakarlık yaparak spora katkı sunmak için çaba sarf ediyorlar. Bu nedenle stadyumu gece kullanmak zorunda kalan Kargılı sporcular bu kez de yeni yapılmasına rağmen stadyumun aydınlatmasının olmaması sorunuyla karşı karşıya kalıyor.

GEÇMİŞ YILLARDA AYDINLATMA İÇİN İNCELEME YAPILMIŞ

Yetkililerden edinilen bilgilere göre geçtiğimiz yıl, Geçlik ve Spor İl Müdürlüğü tarafından gönderilen personel tarafından konuyla ilgili inceme yapmak üzere bir heyet geldiği ancak inceleme sonucu hakkında olumlu yada olumsuz bir sonuç açıklanmadığı, dolayısıyla aydınlatma çalışmasının yapılıp yapılmayacağı konusunda kesin bir bilginin olmadığı öğrenildi.

KARGI’DAN OSMANCIK'A ANTRENMANA GİDİYORLAR

Çaresiz kalan sporcular Osmancık ilçesinde aydınlatması olan sahada antrenman yapmak için her akşam Osmancık’a gidiyorlar. Maddi manevi tüm zorluklara rağmen spor yapmak için fedakarlık yapan sporcular ve kulüplere bu kez de ulaşım ücreti yükü biniyor.
Konuyla ilgili konuşan Kargı Seri Spor Kulübü Başkanı Kemal Dümenci, ‘’Amatör sporlar, amatör ruhla ve memlekete artık değer katmak amacıyla yapılan faaliyetlerdir. Ülkede sporun gelişmesinin yolu da sporcunun yetişmesini gelişmesini kolaylaştırarak olur. Sporcuyu antrenman için 50 kilometre uzaktaki başka bir ilçeye götürerek, sağlık raporu alması için 50 kilometre uzaklıktaki hastaneye göndererek, sporu geliştirmemizin zorluğunu da tüm halkımızın takdirine bırakıyoruz. Şuanda belediyemizin halı sahasını kullanıyoruz ama sporla iç içe olanlar bunun yeterli olmayacağını anlayabileceklerdir. Futbol oynanamayan, ışıklandırması olmayan bir futbol sahasının spora ne gibi bir katkısının olacağını konuyla ilgili yetkisi ve sorumluluğu olan tüm yetkililere soruyor, sorunun çözümü için yardımlarını bekliyoruz’’

Sevil Sınayuç

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.