Kargılı güreşçilere milli şampiyon antrenör
banner110

Gençlik Hizmetleri ve Spor Bakanlığı tarafından Kargı'ya güreş antrenörü olarak atanan hemşerimiz Milli Güreşçi Selçuk Şahin’in göreve başlaması ile Kargı’da güreşlere yeni bir ivme kazandırılması bekleniyor.

Yıllardır Kargı'da Antrenör Kazım Karabıyık sorumluluğunda çalışmalarına devam eden güreş eğitim çalışmalarına, Gençlik Hizmetleri ve Spor Bakanlığınca güreş antrenörü olarak atanan hemşerimiz Milli Güreşçi Selçuk Şahin’in göreve başlaması ile Kargı güreşi yeni bir ivme kazanacak.

Yeni göreve başlayan milli güreşçi Selçuk Şahin, ülkemizin ender kulüplerinde güreş yapmış bir çok kez Türkiye Şampiyonu olmuş, Avrupa ve dünya şampiyonluklarında ülkemizi başarı ile temsil ederek Avrupa ve Dünya Şampiyonu olarak ay yıldızlı bayrağımızı bir çok kez uluslar arası arenada dalgalandırmıştır.

Kargı Kaymakamlığı'nın desteği ile Halk Eğitim Merkezi bünyesinde 2012 yılından bu yana açılan güreş kursunda her yıl yaklaşık olarak 40 öğrenciye güreş antrenörü Kazım Karabıyık tarafından güreş eğitimi veriliyor.

Eğitim alan öğrencilerden devlet tarafından yatılı olarak eğitim veren Güreş Eğitim Merkezleri'ne bir çok öğrenci yerleştirilmiş, iller arası şampiyonalarda bir çok şampiyonluk kazanılmış, Türkiye Güreş Şampiyonalarına takım olarak katılınmış, tarihi Kırkpınar yağlı güreşleri olmak üzere, ülkemizin çeşitli bölgelerinde yapılan yağlı ve karakucak güreşlerinde çeşitli boylarda çok sayıda derece alınmıştı.

Antrenör Kazım Karabıyık; Selçuk hocanın Kargı için büyük bir fırsat olduğunu belirterek, antrenör "Olimpiyat, Dünya ve Avrupa şampiyonları çıkartmış ilçemiz için güreşin yeri ayrıdır. Bundan böyle birlikte çalışmalara devam edeceğimiz ata sporumuz olan güreşte yeni şampiyonlarımızın yetişmesi için 2019 yılı için kayıtlarımız başladı. 10-15 yaş gruplarında bulunan öğrencilerimizi ata sporumuz olan güreş eğitimi için nüfus cüzdanı fotokopisiyle birlikte Kargı Kapalı Spor Salonumuza bekliyoruz" dedi. 

Sevil Sınayuç

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.