Kargılı güreşçilerden bir başarı daha
banner110

Kargı Halk eğitim Merkezi bünyesinde açıldığı günden buyana çeşitli başarılara imza atan Kargılı güreşçiler, başarılarına yenilerini eklemeye devam ediyor.

Kargı Halk Eğitim Merkezi Bünyesinde Antrenör Kazım Karabıyık nezaretinde çalışmalarına devam eden güreşçiler, 19 Nisan tarihinde Çorum’da yapılan yatılı güreş eğitim seçmelerine katılarak elde ettikleri başarılar sonucu 4-5-6 Mayıs tarihlerinde Aksaray’da yapılan güreş seçmelerine katılmaya hak kazanmışlardı.

Aksaray’da Türkiye geneli yapılan müsabakalarda da başarı gösteren Kargı Cumhuriyet YİBO Öğrencisi Kerem Tokmak, Kayseri Güreş Eğitim Merkezini kazanarak profesyonellik yolunda önemli bir adım attı. Yine müsabakalarda başarılı olan Atatürk Ortaokulu öğrencileri Hüseyin Şahin ve Oğuzhan Savaş, yedeklerden Kayseri ve Gaziantep Güreş Eğitim Merkezlerini kazandılar.

İlçede yapılan güreş çalışmaları hakkında bilgi veren güreş antrenörü Kazım Karabıyık, son yıllarda Çorum, Ordu, Sakarya ve Kayseri Güreş Eğitim Merkezleri olmak üzere 5 adet güreşçi gönderdiğini, ilçede yetişen pehlivanların karakucak, yağlı ve minder güreşi olmak üzere çalışmalara devam ettiklerini söyledi.

Karabıyık, 13-15 Temmuz 2018 tarihlerinde Edirne’de yapılacak tarihi Kırkpınar yağlı güreşlerine de takım olarak katılacaklarını dile getirerek müsabakalarda başarı gösterip dereceye giren güreşçileri tebrik ettiğini söyledi.

Sevil Sınayuç

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.