“Tahriklere kapılmayacağız , mücadelemiz sürecek ”
banner110

Çorum’un Kargı ilçesinde AK Partili Belediye Meclis Üyesi ve bir başka belediye meclis üyesinin oğlu tarafından CHP'li üye Sonay Ergül'ün aracının önü kesilerek havaya ateş edilmesi ve saldırı girişiminden dolayı bir açıklama yapan Çorum Belediye Meclis Grup Başkanı Tuncay Yılmaz, saldırıyı 16 Haziran 1926 tarihinde Atatürk'e karşı İzmir’de girişilen suikast sonrasında Atatürk’ün, yayınladığı bildiri ile cevap verdi.
Çorum Belediye Meclis Grup Başkanı Tuncay Yılmaz ifadeleri şu şekilde;
"Temeli, büyük Türk milletinin ve onun kahraman evlâtlarından oluşmuş büyük ordumuzun vicdanında, akıl ve bilincinde kurulmuş olan Cumhuriyetimizin ve milletin ruhundan esinlenilen ilkelerimizin bir vücudun ortadan kaldırılması ile bozulabileceği yanılgısında bulunanlar çok boş akıllı bedbahtlardır. Bu gibi bedbahtların, Cumhuriyetin adalet ve kudret pençesinde hak ettikleri davranışla karşılaşmaktan başka bir şey elde edemezler. Benim değersiz vücudum bir gün elbet toprak olacaktır; fakat Türkiye Cumhuriyeti sonsuza kadar yaşayacaktır. Türk ulusu, güven ve mutluluğunu sağlayan ilkelerle uygarlık yolunda tereddütsüz yürümeye devam edecektir.”
94 yıl önce başaramadınız ki bugün başaracaksınız.
Şükürler olsun ki verdiğimiz ahlaklı mücadele ve muhalefet anlayışı her yerde birilerini rahatsız etmeye devam ediyor. Siyasi mücadele ile yapamadıklarını silaha sarılarak yapmaya çalışıyorlar.
Biz milletimiz için çıktığımız bu yoldan asla dönmeyeceğiz. Hiçbir saldırı bizi korkutamaz. İktidara adım adım ilerleyen CHP'den rahatsız olanlar demokrasi ile engel olamayacaklarını anlayınca her yerde ahlaksızca komplo, iftira ve zorbaca saldırılar düzenlemeye başladılar. Biz tahriklere kapılmayacağız. Tüm yurtta olduğu gibi ilimizde ve ilçelerimizde yolsuzluk ve usulsüzlüklerle mücadelemizi sürdüreceğiz.
Kargı İlçesi Belediye Meclis Üyesi Sonay Ergül kardeşime düzenlenen saldırıyı Çorum Belediyesi CHP Belediye Meclis Grubu olarak kınıyoruz.
Siyasi ahlak sınırları içerisinde legal yollarla mücadelemizi sürdüreceğimizden kimsenin şüphesi olmasın."

Sevil Sınayuç

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.