"Srebrenitsa katliamını unutmayacağız"
banner110

AK Parti Kargı İlçe Başkanı Sacit Özdemir, 1995 yılında Sırp kuvvetlerince gerçekleştirilen katliamla ilgili yayımladığı mesajda, "Srebrenitsa'yı unutturmayacağız" dedi.

Sacit Özdemir, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, "Temmuz 1995'te yaşanan ve en az 8 bin 372 Boşnak'ın Bosna-Hersek'in Srebrenitsa kentinde general Ratko Mladiç komutasındaki ağır silahlarla donatılmış Sırp ordusu tarafından öldürülmesinin ardından tam 17 yıl geçti. Katliamda kadın ve küçük yaşta çocuğun da öldürüldüğü, belgelerle kanıtlanmıştır. Srebrenitsa katliamı, II. Dünya Savaşı'ndan bu yana Avrupa'da gerçekleşmiş en büyük toplu insan kıyımı olması ve Avrupa'daki hukuksal olarak ilk kez belgelenmiş soykırım olması açısından da önem taşımaktadır. Ancak katliam emrinin kim tarafından verildiği maalesef kanıt yetersizliği dolayısıyla henüz netlik kazanmamış, katliam tüm boyutlarıyla aydınlatılamamıştır. Tarih boyunca dünyanın her neresinde olursa olsun zulme seyirci kalmamış olan yüce milletimiz, Boşnak kardeşlerimizin acısını derinden hissetmektedir. Boşnakların efsanevi lideri 'Bilge Kral' lakaplı Aliya İzzet Begoviç'in ölüm döşeğinde 'Bosna size emanet' dediği Genel Başkanımız ve Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde bütün dünyaya bu katliamı anlatarak gereğinin yapılması için gayretlerimizi sonuna kadar sürdüreceğiz. Her zaman Boşnak kardeşlerimizin yanında olacağız. Srebrenitsa'da katledilen masumları ve Boşnak kardeşlerimizi unutmayacak ve unutturmayacağız" ifadelerini kullandı.

Sevil Sınayuç

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.