DEVA Partisi kurucu il heyeti belli oldu
banner110

İl Başkanlığı görevini Orhan Vargeloğlu’nun üstlendiği partide Kurucu İl Heyeti’ de belli oldu. DEVA Partisi’nin kurucu il heyetine İl Başkanı Orhan Vargeloğlu’nun yanı sıra Mustafa Özateş, Ali Abbas Boynueğri, ve Orhan Veli Yalçın seçildi.

Vargeloğlu yaptığı açıklamada, “Zor günlerden geçtiğimiz bir dönemde sorumluluk duygusuyla hareket edip güzel şehrimize ve memleketimize DEVA parolasıyla yola çıkmış bulunuyoruz. Siz kıymetli hemşehrilerimize DEVA için çok sözümüz, şehrimize hizmet için çok heyecanımız ve gücümüzün olduğunu bilmenizi istiyorum. Bu amaçla sizlere inanıp, sizlere güvenip, sizlere DEVA olmak için Çorum İl Kurucu Başkanlığı’na talip oldum. Sayın Genel Başkanımız Ali Babacan riyasetinde oluşan komisyonumuzda yer alan kıymetli Genel Başkan yardımcılarımız, merkez yönetim kurulu üyelerimiz; Çorumlu kıymetli yol arkadaşlarımızla yaptıkları istişareler sonucu Kurucu İl Başkanlığı görevi ve yetki belgesini şahsıma, Mustafa Özateş, Ali Abbas Boynueğri, ve Orhan Veli Yalçın arkadaşlarıma da Kurucu İl Heyeti görevi tevdi edilmiştir. Başta Sayın Genel Başkanımız Ali Babacan olmak üzere bu istişare halkasında yer alan ve bizlere bu ulvi göreve layık gören herkese şahsım ve heyet arkadaşlarım adına teşekkürlerimi arz ederim” dedi.

Vargeloğlu açıklamasını şu şekilde sürdürdü;

DEVA Partisi olarak kuvvetler ayrılığı esasına ve hukukun üstünlüğüne dayanan; yargının tarafsız ve bağımsızlığı ile hukuk güvenliğinin en üst düzeyde sağlandığı; katılımcı ve çoğulcu demokrasinin hakim olduğu; temel insan haklarının ve başta ifade ile basın özgürlüğü olmak üzere tüm özgürlüklerin garanti altına alındığı; şiddet, korku, baskı, ötekileştirme, ayrıştırma ve ayrımcılığın yaşanmadığı; hukuka bağlı, vatandaş odaklı, katılımcı, tarafsız, saydam, hesap verebilir, denetlenebilir, etkili ve verimli bir yönetimin hayata geçirildiği; herkesin insan onuruna yaraşır yaşam ve refah standartlarına ulaştığı; çocuklarımızın ve gençlerimizin geleceğe umutla baktığı, milletimizin barış ve huzur içinde yaşayacağı, saygın ve güçlü bir Türkiye idealini gerçekleştirmek için yola çıktık.

“KAVGA İÇİN DEĞİL, SEVGİ TOHUMLARI EKMEK İÇİN YÜRÜYECEĞİZ”

Çıktığımız bu yolda kavga için değil, sevgi tohumları ekmek için yürüyeceğiz. Birbirimizi ötekileştirmek için değil, milletçe ve kardeşçe kucaklaşmak için konuşacağız. Siyasi menfaatler uğruna ayrıştıranlardan olmayıp farklılıklarımızı zenginlik addedip birleştirmeye çalışacağız. Politikalarımızı üretme, uygulama ve karar almada şeffaflık, hesap verebilirlik, dürüstlük, çoğulculuk, katılımcılık, kurumsallaşma, her alanda liyakat, istişare ve ortak aklı esas alacağız. Bu süreçte ülkemize DEVA olmak için yaşanılan sorunların tespitlerini yaptık, çözümleri üzerinde çok çalıştık, her geçen gün daha fazla heyecanlandık, inşallah bundan sonra kuruluş sürecimizi tamamlayarak meydanlarda olacağız, hep beraber sorunlarımıza DEVA bulmuş olmanın mutluluğunu yaşayacağız.

“POZİTİF POLİTİKALARDAN TARAF OLACAĞIZ”

Doğduğumuz, doyduğumuz, her bir köşesinde anılarımızın olduğu güzel Çorumumuza vefa borcumuz var. İşimizi ve aşımızı bu şehirde kazandık. Çorum’lu olmaktan, bu şehre hizmet etmekten, bu güzel insanlara katkı yapmaktan her daim onur ve gurur duyduk. Bugünden sonra da bu güzel şehrimizin emrinde olacağız. Sorunlarına hep birlikte çözüm bulacağız. DEVA vermenin ve DEVA’lı olmanın başarı ve mutluluğunu hep birlikte yaşayacağız. Bu şehirde polemikten yana değil, pozitif politikalardan taraf olacağız.

Bu şehir için; Sanayicilerimiz, çiftçilerimiz, emekçilerimiz, çocuklarımız, gençlerimiz, emeklilerimiz, çevremiz ve özellikle de bayanlarımız için; bu şehirde üreten ve bu şehirde tüketen insanımız için laf değil, iş üretmekten yana olacağız. Bizler, sorunlara DEVA olmak için sizin gören gözünüz, işiten kulağınız, hisseden yüreğiniz olarak yanı başınızda duracağız.

“ÇORUM İÇİN ORTAK AKLI ESAS ALACAĞIZ”

Bugünden itibaren Çorum için ortak aklı esas alarak çalışmalarımıza hızlı bir şekilde başlayacağız. Bizlerle birlikte yol yürümek, katkı sunmak isteyen tüm arkadaşlarımızı birlikte yürümeye ve memleketimize DEVA olmaya davet ediyoruz. “Ben” değil, “Biz” olacağız. Sorun değil çözüm üreteceğiz. Hep birlikte düşüneceğiz, hep birlikte karar vereceğiz, hep birlikte yürüyeceğiz. Başarıya giden yolda engel tanımayacağız. Tüm Çorumlu hemşehrilerimizi DEVA birlikteliğine davet ediyoruz. DEVA Partisinin ülkemize, milletimize ve ÇORUM 'a hayırlı, uğurlu olmasını niyaz ediyoruz. Bir kez daha tüm hemşehrilerimizi saygı, sevgi ve hürmetlerimizle selamlıyoruz.

Ceren Bilan Topal

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.