Demiral: "Halkımızın sesi olmak için adayıyım’’
banner110

Ak Parti Kargı Belediye Başkan Aday Adayı Avukat Gülhan Demiral, parti binasında gerçekleştirilen aday adayı tanıtım toplantısında ilçe teşkilatına kendisini tanıtarak aday olması durumunda yapacağı çalışmalar hakkında bilgiler verdi.

Ak Parti Kargı İlçe Başkanlığı toplantı salonunda gerçekleştirilen toplantıya, İlçe Başkanı Sacit Özdemir, Kadın Kolları Başkanı Esra Peker, Gençlik Kolları Başkanı Emre Üstünel, yönetim kurulu üyeleri ve mahalle temsilcileri katıldı.

İlk olarak kendisini tanıtan Avukat Gülhan Demiral, "1970 Kayseri doğumluyum. 9 yaşında Kargı’ya ailem ile birlikte geldim ve yerleştim. Ortaokul ve liseyi Kargı’da okudum. Daha sonra Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi’ni kazanarak lisans eğitimimi tamamlayarak, stajımı tamamlamamın ardından serbest avukat olarak mesleğime başladım. 21 yıldır Kargı’da serbest avukat olarak görev yapıyorum. Gerek meslek icabı gerekse Ak Parti ailesinden tanıdığım herkes burada. Beni hepiniz tanıyorsunuz’’ dedi.

"GÖREVDE OLDUĞUM SÜRE İÇİNDE BAŞARILARA İMZA ATTIK"

Demiral, daha sonra sözlerini şöyle sürdürdü:

"Benim birtakım ilkelerim vardır. Bunu siyasette de sürekli hakim kılmaya çalıştım. Asla umutsuzluğu, asla biz başaramayızı, asla acaba biz başarabilir miyizi ben kabul etmedim. Bir şey başarılamıyor diye kenara atılarak vazgeçmek hiçbir zaman bana göre olmadı. Bu tek başıma başladığım kadın kolları sürecinde de hepinizin şahit olduğu bir durum. 2006 yılından bu yana partimizin içerisindeyim. Daha sonra 10 yılı aşkın bir süre kadın kolları başkanlığı görevini 3 dönem sürdürdüm. Görev yaptığım sürede biz kadın kollarındaki arkadaşlarımızla birlikte 2 defa Türkiye birinciliği, 4 defa il birinciliği, bu çalışma sürecinde tüm arkadaşlarımla birlikte bende canla başla çalışarak başardık. Şuanda görüyorum ki benden sonra da ekip arkadaşlarım aynı başarıyı gösteriyorlar. Var olan ilçe teşkilatımızın da gayretli çalışmalarını görüyorum. Bunların seçimlere de yansıyabilmesi için seçeceğimiz adayın çok önemli olduğunu düşünüyorum.

"NEDEN BELEDİYE BAŞKAN ADAYI OLDUM?"

Çok zor bir dönemden geçiyoruz. Bu kadar zor bir dönemden geçerken, herkese umut olacak, bütün ilçelerimizde böyle bir başkan adayına ihtiyaç var.

Neden belediye başkanı aday adayı oldum. Çünkü ben Kargı’nın gücüne inanıyorum. Kargı dışarıdan bakıldığında 5 bin kişilik bir ilçe. Arkadaşlar biz 5 bin kişi değiliz. Ankara’da İstanbul’da şuna da gurbette olan, sosyal medyadan takip ettiğim kadarıyla aslında gönlü Kargı’yla çarpan 500 bin kişiyiz.

Belediye başkanın görevi tek tek keman çalmak, piyano çalmak değildir. Orkestra şefi olmaktır. Bu 500 bin kişinin gücünü birleştirebilen bir belediye başkanı, en başından saydığımız projelere kaynak yaratabilir. Yoksa ben şuanda size bir sürü proje sayabilirim. Ama önemli olan bunların kaynağını bulabilmektir. İşte benim farkım burada ortaya çıkacak. Hem siyasi tecrübemi hem de mesleki tecrübemi ortaya koyarak, Avrupa Birliği fonlarından, İller Bankası’ndan şuana kadar yararlanamadığımız yatırım destekleme projelerine kadar önümüze çıkan bütün hukuki engelleri kaldırabileceğimizi düşünüyorum.

"HALKI ARKASINA ALMAYAN HİÇBİR SİYASİ HAREKET BAŞARILI OLAMAMIŞTIR’’

Peki ben diğer engelleri nasıl kaldıracağım? Asıl güçlü başkan, halkının kendisine inandığı başkandır. Halkı arkasına almamış hiçbir siyasi hareket bugüne kadar başarılı olamamıştır. Halk şunu bilmeli. Benim belediye başkanım benim hakkımı yemez. Benim hakkımı kimseye yedirmez. Benim belediye başkanımı ben istediğim zaman istediğim gibi sorgularım. Hangi hizmeti yaptığını, ilçenin ve belediyenin kaynaklarını nereye kullandığını, gerçekten etkin olarak kullanıp kullanmadığını denetleyebilirim ve başkanım bunu olgunlukla karşılar diyebilmeli.

Bir belediye başkanı çalmayabilir çırpmayabilir ama israf edebilir. Ne yaptığının farkında olmayabilir.

Öyle bir ekip çalışması sergiler ki, bu ekibin içerisinde sadece belediye meclis üyeleriyle uyum yatmaz, muhalefet meclis üyeleriyle de uyum yatar. Orada bir siyasi partiyle temsil edilmeyen ama bir fikri olan hemşehrimizin de fikrinin çok önemli olduğunu, kabul eden bir başkan arkasına halkın desteğini alır.

"HALKIMIZIN SESİ OLMAK İÇİN ADAY ADAYIYIM’’

Hep diyoruz ya gönüllere dokunmamız gerekiyor diye. İnsanlara fikirlerini sorarsınız. O fikirlere önem verdiğinizi gerçekten gösterirsiniz. Laf olsun diye sormazsınız. O fikirleri dinlersiniz. Değerlendirebileceğinizi değerlendirirsiniz ve bütün bunları herkesin gözü önünde yaparsınız. Gizli saklı kapılar arkasında yapılan işlemlerin ne olduğunu söyleyemeyen halkın artık sesi olayım diye geldim. Belki siyasi kaygılarla, belki dışlanırım diye, belki ticarette yeterince güçlü olamam ezilirim diye sesini çıkartamayan halkımızın sesi olmaya geldim. Onların söyleyemedikleri şeyleri söyleme cesaretini gösterebilmek için geldim. Benimle birlikte hem Kargı hem de o bahsettiğim 500 bin kişi bir yumruk olarak masaya inmek istiyor ama inemiyor. Ben inebilmek için geldim. Buraya gelecek hizmetleri eğer ayağımıza gelsin diye beklersek daha çok bekleriz arkadaşlar. Gördüğünüz gibi bir zamanlar aramızda uçurum farkı olmayan Osmancık, Tosya ile aramızdaki fark uçtu gidiyor. Ama Kargı hala yerinde sayıyor. Bu hizmetleri gidip koparıp alıp gelebilecek bir başkana ihtiyacımız var. Biz kendi ilçemizi olabileceği en yüksek seviyeye çıkartabilmek zorundayız.

Parti yönetimi olarak seçeceğiniz kişi ilçedeki 5 bin kişinin sorumluluğunu taşıyacak, o bahsettiğim dışarıdaki 500 bin kişinin sorumluluğunu taşıyacak. Sizlerde seçtiğiniz bu kişinin sorumluğunu 5 yıl boyunca taşıyacaksınız. Sonra kimsenin kimseye şikayet etme hakkı yok.’’ 

Sevil Sınayuç

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.