CHP'den coşkulu seçim startı
banner110

Cumhuriyet Halk Partisi Kargı İlçe Başkanlığı, düzenlediği aday tanıtım toplantısı ile seçim startını verdi.

Cengizhan Düğün Salonunda düzenlenen tanıtım toplantısına, CHP Çorum Milletvekili Tufan Köse, CHP İl Başkanı Hasan Eray Tüfekçi, Oğuzlar Belediye Başkanı Orhan Ateş, Kargı İlçe Başkanı Hakan Çelik, İyi Parti Kargı İlçe Başkanı Kemal Zincirli, eski milletvekilleri, il başkanları, muhtarlar ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Programın açılış konuşmasını CHP Kargı İlçe Başkanı Hakan Çelik yaptı. Toplantıya katılımlarından dolayı herkese teşekkür eden Çelik, "Bugün bu toplantıyla seçim startımızı veriyoruz. İnanıyorum ki 31 Martta sandıklardan sizlerinde desteğiyle biz çıkacağız’’ dedi.

Ardından konuşmasını yapmak üzere CHP Çorum Milletvekili Tufan Köse kürsüye çıktı.

"İktidarı yakalamanın en rahat olduğu bir seçim atmosferine girmiş bulunmaktayız’’ diyen Köse, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Birlikten güç doğuyor. Biz eğer güçbirliği yapabilirsek, Kargı’ya yakışan, Kargı’nın 6 mahallesine de eşit hizmet edecek, seçildiği günde parti rozetini il başkanına teslim edecek Kemal Dümenci ile 31 Mart 2019 tarihinde Kargı’da belediye başkanlığını kazanırız. Ben burada demiyorum ki sadece CHP’li olarak Kemal Dümenci’yi seçtirelim. Hayır öyle bir niyetimiz yok. Biz, Kargı’nın geleceğinden endişe duyan ve Kargı’nın hak ettiği yerde olmadığını düşünen tüm seçmenlerin desteğini bekliyoruz.’’

Ardından sahneye çıkan CHP Kargı Belediye Başkan Adayı Kemal Dümenci, "Bugün burada, Kargı'nın geleceği adına hayırlı temeller atmak ve yepyeni bir mücadelenin startını vermek üzere toplanmış bulunmaktayız’’ dedi.

ü

Kemal Dümenci sözlerini şöyle sürdürdü:
"Değerli misafirler, Kargı'mıza hizmet etmek amacıyla yola çıktığımız şu anda, öncelikle kendimi sizlere kısaca tanıtmak istiyorum. Hayatta en zor şeylerden biridir belki de insanın kendisini anlatması, ancak dilim döndüğünce birkaç cümleyle özgeçmişimi anlatmaya çalışacağım sizlere.

Ben 1970 yılında Kargı'da, henüz bahçesinde çeşmesi bile olmayan, yarı ahşap bir evde doğdum. Yeşilliklerin arasında, eski ama komşuluk ilişkileriyle ve akrabalık ilişkileriyle sımsıcak bir evde büyüdüm.

İlk okul, orta okul, ve lise yıllarım hep bu memleketin o zamanki taşlı yollarında ayakkabı eskitmekle geçti.

Üniversiteyi Uludağ üniversitesinde iktisadi ve idari bilimler fakültesinde yurt ranzalarında tamamladım ki, işte bu yüzden, iyi bilirim bu memleketin gençlerinin gurbette ne zorluklar yaşadığını.

Mali müşavirlik stajımı Ankara’da tamamlayıp, Başkentte uzun yıllar mali müşavirlik yaptım.

2009 yılından beridir de Kargı'da hem mali müşavirlik, hem de yanı sıra ticaretle uğraşmaktayım.

Sevgili Hemşerilerim;

Ben, Kargı'nın, ekonomik sıkıntıların had safhada olduğu, ayağımıza spor ayakkabısı bile alamadığımız, eve suyu iki yüz metre uzaklıktaki sokak çeşmesinden bidonlara doldurup getirdiğimiz yıllarını hatırlarım.

Cuma pazarlarında Ağustos sıcağının altında domates, mahalle maçlarında tozun toprağın altında külahta çekirdek satmışlığımdandır belki de Kargı'ya olan bağlılığım.

Belki inanmayacaksınız ama, henüz bir iki tane televizyonun olduğu, insanlar arasında derin dedikodudan uzak sohbetlerin edildiği, Hüseyin hafızın dilinden hikayelerin dinlendiği, ailece komşu gezmelerini, sarı Ali amcamın evinde patlamış mısırla ceviz yediğimiz, Ulvi hocamın evinde çay içtiğimiz, Alamancı Muammer amcanın bahçesinden kiraz aşırdığımız günleri hala dün gibi hatırlıyorum.

Uzun yıllar gurbette yaşadım, memlekete özlemi de bilirim, uzaklarda yalnız başına bir gencin ne sıkıntılar çektiğini de.

Bilmediğin topraklarda iş aramanın zorluklarını yaşadığımdandır, Kargı'nın gençleri toprağından ayrılmasın, baba ocağında yaşasın, iş bulsun isteğim.

Özet dedim, hayat hikayemi anlattım farkındayım dostlarım, ben 20 yıllık bir mali müşavir olarak ömrümü okumakla geçirdim, hayatımın odak noktasına eğitimi ve daima ilerici düşünmeyi koydum.

Kısaca diyebilirim ki ayakkabıcı Ekrem Usta’nın oğlu olarak doğdum, Muhtar Ekrem’in oğlu olarak büyüdüm, leblebici Ekrem’in oğlu olarak da onurla ve gururla öleceğim, Allah'tan tek dileğim var evlatlarım da yarın benim yaşıma geldiklerinde, benim adımı anarken aynı gururu yaşasın.

Bu yaşıma kadar ailemin başını yere eğecek hiçbir şey yapmadım, bu gün itibari ile de benim ailem tüm Kargı halkıdır ve bundan sonra seçim sonucu ne olursa olsun sizlerin de yüzünü eğecek hiçbir şeye vesile olmayacağım’’ şeklinde konuştu.

Programda ayrıca CHP Kargı Belediye Başkan Adayı Kemal Dümenci’nin çalışmalarını içeren sinevizyon gösterisi yapıldı.

Sevil Sınayuç

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.