Bir yerel seçimleri daha geride bırakırken, ÇORUMUMUZUN GÜZEL İLÇESİ KARGILI seçmenlerimiz, AK PARTİLİ SAYIN ZEKİ ŞEN ile yola devam dedi. Hayırlı uğurlu olsun inşallah.

ADALET VE KALKINMA PARTİSİ % 39.04

MİLLİYETÇİ HAREKET PARTİSİ % 36.05

CUMHURİYET HALK PARTİSİ % 24.26

SADET PARTİSİ % 0.47

BAĞIMSIZ TÜRKİYE PARTİSİ % 0.18

Diğer partilerin de sırası ile MHP ve CHP bu yarışta ortak olabilmek için son ana kadar seçim tercihlerinin

seçim sandık sonuçlarını incelediğimizde yarışın içinde olduklarını görüyoruz.

Elbette partilerin ve partilerin adaylarının yerel seçimde seçmenin tercihleri konusunda yol gösterdiğini söyleyebiliriz. Özellikle CUMHUR İTTİFAKI İÇİNDE YER ALAN İKİ PARTİ OLAN AKP ve MHP

İTTİFAKTA olmalarına karşın ÇORUM merkezde olduğu gibi adaylarını çıkarmışlar ve ÇORUM'DA CHP

ikinci parti olurken, KARGI'DA MHP ikinci parti olarak sıralamadaki yerini aldığını görmekteyiz.

Ülkemizin gündeminde olan yerel seçim sonuçları özellikle İSTANBUL BÜYÜK ŞEHİR BELEDİYE BAŞKANLIĞI üzerinde yoğunlaşıyor.

Gerek CHP, gerekse AKP tarafından hararetli açıklamalar yapılıyorken kimimiz heyecan içinde, kimilerimizde biraz gerginlik içinde haberlerin SON DAKİKALARINI merak ile izliyoruz.

2019 YEREL SEÇİMLERİ GÜNÜ dahil TÜRKİYE'MİZDE 300'ü aşkın yaraları ve (son bilgim beş ölü) ölenlerimizin oluşuna hiç alışmak istemiyoruz. Seçim kazanılabilen ve kaydedilebilen gerçeklerin içinde barındıran DEMOKRATİK bir yarış olabilmeli. Bu bir ONUR, BU BİR KENDİNİ veya AŞİRETİNİ İSPAT yarışı olmamalı.

BİR CAN ÖLÜMÜ İNSANLIĞIN ÖLÜMÜ GİBİDİR.

İnsanlarımız arasında seçim içinde ya da seçim sonunda hayal kırıklığı olur ama eşe, dosta, akrabaya, hemşehriye, hele komşuya küslük olmaz.

BİZ BİRLİKTE İKEN GÜÇLÜYÜZ.

Özellikle küçük yerleşim yerlerinde komşuluk ilişkileri modern hayatın getirdiği delicesine koşuşturmaya direnirken, tanıdık eş dost kıymeti seçimlerin önünde olmalıdır diye düşünüyorum.

ALLAH seven kalplerimizi ölümde birlikte ağlayan, düğünde birlikte gülen, seçim sonuçlarımıza analiz ederek kabullenenler olmayı nasip etsin inşallah.

EL DEĞİRMENİ KÖŞEMDE İNŞALLAH KARGI GAZETEMİZDE HAFTADA BİR GÜN BİRLİKTE

TÜRKİYE gündemi ile birlikte ÇORUM VE İLÇELERİ için de yazılarımda yorumlarımız elbet de olacaktır.

İlçelerimizde öncelik elbet de KARGI İLÇEMİZİN OLACAKTIR.

KARGILI HEMŞEHRİLERİME ve ZEKİ ŞEN BAŞKANA KARGI SEÇİM SONUÇLARI HAYIRLARA VESİLE OLSUN İNŞALLAH.

Saygı ve sevgi ile MERHABA KARGI…

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.