Yeşilköy halkı sağlık için yürüdü
banner110

"Türkiye Sağlıklı Beslenme ve Hareketli Hayat" programı kapsamında Kargı Toplum Sağlığı Merkezi personelleri ile Yeşilköy halkı sağlıklı yaşam için yürüdü.

Yürüyüşün insan sağlığına olumlu etkileri olduğunu, bilim ve teknolojideki hızlı gelişmelerin insanların daha rahat yaşamasına yol açarken, daha az hareket etmelerine neden olduğunu belirten Kargı Toplum Sağlığı Merkezi personelleri; "Eskiden bütün işler insan bedeni ile yapılırken, günümüzde insan emeğinin yerini makineler almıştır. Artık en kısa mesafelere bile araçlarla gidiyoruz. İşyerlerin çoğunda ve apartmanlarda asansörler bulunmakta. İnsanoğlu daha rahat bir yaşam standardı yakalamış olmakla beraber daha hareketsiz bir hayat tarzına geçmiş oldu. Hareketsiz hayat tarzı şeker, tansiyon, kemik erimesi, fazla kilo vb. hastalıklar meydana getirmekte. Bu hastalıkların önlemini alabilmemiz için en başta spor ve sağlıklı beslenmeliyiz" diyerek tüm vatandaşların her gün sağlıklı bir yaşam için yürüyüş yapmalarını tavsiye ettiler. (İbrahim Efe)

İbrahim Efe

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.