Sağlıklı yaşam için yürüdüler
banner110

Kargı Yunus Emre İlk ve Ortaokulu, Sağlıklı Beslenme ve Hareketli Hayat programı kapsamında yürüyüş yaptı.

Kargı Toplum Sağlığı Merkezi, Yunus Emre İlk ve Ortaokulu’nda düzenlediği etkinlikte öğrencilerle birlikte sağlıklı beslenme ve hareketli hayat programı kapsamında yürüyüş yaptılar.

Sağlıklı yaşamın formülünün hareket etmek ve spor yapmak olduğunu vurgulayan Kargı Toplum Sağlığı Merkezi görevlileri, “Her seferinde daha fazla hastane, doktor ve teknoloji istiyoruz. Bunların sağlığımızı koruyacağını zannediyoruz, yanılıyoruz. Hemen evimizin yanındaki hastane bizim sağlığımızı korumayacaktır. Sağlığımızı koruyacak olan yapacağımız çalışmalar ve sağlığımızla ilgili fikir sahibi olmamızdır. Düzenli yapılan spor, sağlığımızı koruyucu etkinliklerden biridir. Sağlığımızı korumakla mükellefiz. Yapacağımız tüm etkinlikler bizim faydamıza. Sağlığın korunması düzenli spor yapmak, düzenli ve doğru beslenmekten geçer. Daha fazla hastaneden, daha fazla doktordan geçmez" diyerek öğrencilere sporun sağlık için önemine vurgu yaptılar. 

Sevil Sınayuç

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.