Panaromik Diş Röntgen cihazı hizmete girdi
banner110

Daha önce Panaromik röntgen filmi için Osmancık ve Çorum Ağız ve Diş Sağlığı Merkezine gitmek zorunda kalan hastalar artık, Kargı Devlet Hastanesi’nde bu hizmeti alarak daha hızlı tedavi olabilecekler.
Kargı Ahmet Hamdi Akpınar İlçe Devlet Hastanesi’ni ziyaret eden Ak Parti Kargı İlçe Başkanı Sacit Özdemir, İl Genel Meclis Üyesi Vahit Kabakçı ve parti yönetim kurulu üyesi Hedi Aköner, hastane müdürü Hüsnü Kılpelit’ten diş röntgen cihazı ile ilgili bilgiler aldı.
Diş röntgen cihazının İl Genel Meclisi üyeleri Vahit Kabakçı ve Ahmet Devrez’in İl Genel Meclisi’ne yaptıkları girişimle temin edildiğini belirten Ak Parti Kargı İlçe Başkanı Sacit Özdemir ilçede yaşayan vatandaşların artık ilçe dışına gitmelerine gerek kalmayacağını belirterek katkısı bulunan herkese teşekkür etti.
Diş röntgen cihazı hakkında bilgiler veren Hastane Müdürü Hüsnü Kılpelit, ‘’Panaromik Diş Röntgeni; her iki çenedeki tüm dişlerin, diş eti sevilerinin ve çene kemiklerinin tek bir diş filmi üzerinde 2 boyutlu olarak görülebildiği büyük boyutlu diş röntgenlerinin adı olup, diş hekimlerine çeneler üzerindeki pek çok problemi tek bir film üzerine görme fırsatı sunuyor. Çok fazla diş çürüğü olan hastalarda hepsi için ayrı periapikal röntgen çekme zahmetinden kurtulmak için, diş eti rahatsızlıklarında dişleri çevreleyen kemik miktarını görebilmek için, yirmi yaş dişlerinin veya diğer gömük dişlerin çekimlerinden önce diş hekimi veya uzman diş hekimlerince istenmektedir. Ayrıca Panaromik filmler tüm ağzın görüntüsünü sunduğundan çenelerde gizli kalmış kist ve tümör gibi patolojik oluşumların da görülmesi ve erken teşhisine imkân sağlıyor’’ dedi.

Turan Ozan Acar

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.