Kargı’ya 113 doz aşı geldi
banner110

Edilen bilgilere göre; Sağlık Bakanlığı tarafından illere yapılan dağıtımda Çorum’a 9 bin 500 doz aşı gönderildiği Çorum Valiliği tarafından duyrulmuştu. Yapılan planlamanın ardından aşıların ilçelere dağıtımı da başladı.
Kargı’ya bugün ilk etapta 113 doz aşı geldi. Aşılamaya ilk olarak sağlık çalışanlarından başlanacak. İlk gün tüm sağlık çalışanlarının aşılanması planlanırken, aşılar Kargı Ahmet Hamdi Akpınar İlçe Devlet Hastanesi’nde özel olarak hazırlanan 5 ayrı aşı odasında 2 doz halinde yapılacak.
Aşılar kademeli olarak gelmeye devam edecek. Sağlık çalışanlarının ardından öncelik sırasına göre belirlenen meslek grupları, 65 yaş üstü, 50 yaş üstü ve kronik hastalıkları bulunanlara doğru kademeli olarak yapılacak. Daha önce korona virüs geçiren hastaların vücutları antikor ürettiği için hastalığı geçirenlere aşı yapılmayacak.
Aşılama yapılması için ilk olarak MHRS(Merkezi Hekim Randevu Sistemi) üzerinden randevu alınması gerekecek. Randevu sırasına göre aşılamalar planlı olarak yapılacak.

Turan Ozan Acar

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.