Hastanede ‘Hasta okulu eğitimleri’ devam ediyor
banner110

Kargı Ahmet Hamdi Akpınar İlçe Devlet Hastanesi bünyesinde başlatılan hasta okulunda, hasta ve hasta yakınlarına sağlık eğitimleri devam ediyor.

Hasta okulunda hasta ve hasta yakınlarına düzenli ve sürekli eğitim programları düzenlenerek, yaşamında zorluklar ile karşılaşan kronik hastalara gündelik sorunlarının çözümünde yardımcı olmak ve hastalıkları ile birlikte daha kolay yaşamalarını sağlamak hedeflenirken aynı zamanda benzer problemleri olan hastaların tanışmasını ve dayanışmasını da hedefleniyor.

Aile bireylerini hastalık hakkında bilgilendirerek hastaya tutum davranış ve psikolojik desteğin sağlanması amacıyla başlatılan proje kapsamında Kargı Ahmet Hamdi Akpınar İlçe Devlet Hastanesi Aile Hekimi Uzm. Dr. Onur Günaydın sigara, alkol ve madde bağımlılığı konuları hakkında hastane konferans salonunda eğitim verdi. Söz konusu zararlı maddelerin ruhsal zararları, sağlığa zararları ve çevreye zararları hakkında vatandaşlar bilgilendirildi.

Hastane yönetimi hasta okulu projesinin devam edeceğini, eğitimlerin önceden ilan edilerek katılımın daha da arttırılmasının hedeflediklerini söyleyerek, hasta okulu programına tüm hasta ve hasta yakınları ücretsiz olarak katılabileceklerini belirttiler.

Sevil Sınayuç

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.