Şehit arkadaşının ismini parkta yaşatmak istiyor
banner110

Hakkari’de 2016 yılında teröristlerle girdiği çatışmada şehit düşen J.Kd.Üst. Çvş İbrahim Betin’in isminin Çifte Pınarlar Parkı’na verilmesi için girişimde bulunuldu.

Kargı’da 2014-2016 yılları arasında görev yapan J.Kd.Üst.Çvş. İbrahim Betin, 2016 yılında tayininin çıkmasıyla birlikte Hakkari’de görevine başladı. Çukurca-Hakkari Karayolu’nda terör örgütü PKK mensuplarının yol kontrolü yapan askerlere uzun namlulu silahlarla saldırması üzerine çıkan çatışmada J.Kd.Üst.Çvş. İbrahim Betin ve 7 arkadaşı şehit oldu. 25 asker ise yaralandı.

J.Kd.Üst.Çvş. İbrahim Betin’in Kargı’daki arkadaşı Hakan Akça, şehidin ilçede görev yaptığı dönemde birlikte devamlı gittikleri İstanbul-Samsun karayolu üzerinde bulunan Çifte Pınarlar Parkı’na adının verilmesi için girişimlerde bulundu.

J.Kd.Üst.Çvş. İbrahim Betin ile birlikte haftanın çoğu günü bu parka gittiklerini belirten şehidin arkadaşı Hakan Akça, "Arkadaşım J.Kd.Üst.Çvş. İbrahim Betin Kargı’da görev yaparken boş zamanlarımızda sürekli bu parka gelirdik. Burada otururken huzur bulduğunu söyler, sohbet ederdik. Şehit olmasının ardından bu parka adının verilmesi için ilk olarak ailesi ile görüştüm. Onlar da sevindiler. Ailesiyle birlikte dilekçe yazarak Karayolları’na müracaat ettik. Yaklaşık olarak 2 yıldır şehit arkadaşımın bu parka adının verilmesi için girişimlerde bulunuyorum. En son Karayolları 7.Bölge Müdürlüğü şehidimizin adının bu parka verilmesi için Karayolları Genel Müdürlüğü İsim Seçme Kurulu’na dilekçemizi gönderdi. Kurulun onaylamasıyla şehidimizin adı inşallah ebediyen burada yaşatılacak" dedi.

Şehidin ailesiyle sürekli irtibat halinde olduklarını belirten Hakan Akça, şehit ailesini şehidin görev yaptığı yeri ve ilçeyi gezdirmek için ilçeye davet ettiğini sözlerine ekledi. 

Sevil Sınayuç

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.