'Ormanların geleceği garanti altında tutulmalı'
banner110

Orman personeli, yaz-kış demeden ormanların standardının yükseltilmesi için çaba gösteriyor.

Kargı Orman İşletme Müdürlüğü’ne bağlı orman işletme şeflikleri arazide ormancılık faaliyet ve hizmetlerine devam ediyor.

2021 yılı iş programları doğrultusunda Amasya Bölge Müdürlüğüne bağlı birimlerce yürütülen faaliyetlerin denetim ve incelemeleri aralıksız sürüyor.

Denetim programları doğrultusunda Kargı Orman İşletme Müdürlüğüne gelen Bölge Müdürü Halil Oflu, beraberinde Bölge Müdür Yardımcısı Mehmet Şakir Güneri, İşletme Pazarlama Şube Müdürü Hasan Kemal Yayla, İşletme Müdürü Mustafa Bayraktar tarafından karşılanarak bölgede yürütülen çalışmalar hakkında yapılan bilgilendirmenin ardından Kargı, Kirazbaşı ve Kızılırmak şefliği çalışma bölgelerinde incelemede bulundu.

Bölge Müdürü Halil Oflu ve beraberindekiler, Kargı Şefliği çalışma bölgesine gelişlerinde Müdür Yardımcısı Ersin Fırat ve bölge şefleri tarafından karşılanarak devam eden üretim çalışmalarıyla ilgili bilgiler aldıktan sonra, üretimden elde edilen orman emvallerinin ölçüm ve standardizasyonlara uygunluğunu denetledi.

“BİR KUŞAĞIN DİKTİĞİ AĞACIN GÖLGESİNDE GELECEK KUŞAKLAR SERİNLER”

Kirazbaşı Şefliğinde orman bakım çalışmalarını, Kızılırmak Şefliğinde ise yangından zarar gören bölmelerde sürdürülen boşaltma kesimi ve diğer faaliyetlerin denetim ve incelemelerini tamamlayan Bölge Müdürü Halil Oflu; “mevcut orman varlığımızı koruyup çoğaltarak, sağlıklı, planlı, fonksiyonel ve sürdürülebilir olarak devamını sağlamak için çalışmalarımızı sürdürüyoruz.

Ormanlarımızda bakım çalışmaları yürütüyor, bu bakım çalışmalarında verimliliğini kaybetmiş, idari ömrünü tamamlamış orman ürünlerini mevcut sahalardan çıkararak genç istikbal fertlerinin yetişmesini sağlayıp ormanlarımızın geleceğini garanti altına almaya çalışıyoruz.

Bir kuşağın diktiği ağacın gölgesinde gelecek nesiller serinler.

Emanetin farkında, görevimizin bilincindeyiz. Tüm ekiplerimiz planlı ve programlı olarak sahada görevlerinin başında azim ve istekle çalışmalarını sürdürüyorlar” dedi.

www.yaylahaber.com.tr

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.