Kargı, yeşille donatılıyor
banner110

Kargı Orman İşletme Müdürlüğü, orman köylülerinin kalkınması amacıyla ORKÖY kredilerinden orman ürünlerinin üretim işlerine kadar birçok proje ile köylülerin ekonomilerine katkı sağlıyor.

Son yıllarda Orman Köylerine Gelir Getirici Tür Ağaçlandırma Programı Kapsamında ceviz, badem, ahlat, dut gibi türlerden oluşan ormanlar kurulurken, ilk üç yıl bakımlarını yaptıktan sonra köylülere teslim edilerek vatandaşın hizmetine sunulacak.

Kargı Orman İşletme Müdürlüğü bünyesinde son 3 yılda ağaçlandırma programı kapsamında 2015 yılında Çalköyü (12 ha), Maksutlu (9,7 ha) ve Beygircioğlu 1 (40 ha) ağaçlandırma projeleri kapsamında 153 bin fidan, 2016 yılında Beygircioğlu 2 – Köprübaşı ve GGT ağaçlandırma projeleri kapsamında 128,6 ha alanda 103 bin fidan toprakla buluşturuldu.

2017 yılında ise GGT ağaçlandırma projeleri kapsamında 30 köyde 61,55 ha alanda, Bereket Ormanı ağaçlandırma projesi ile 9,7 ha alanda ve toprak muhafaza ve sel kontrol projeleri kapsamında ise 83 ha alanda toprak işlemeleri yapılarak toplamda 17 farklı tür fidan ile 71 bin adet fidan dikimi gerçekleştirildi.

Kargı Orman İşlet Müdürlüğü tarafından 2018 yılında toprak muhafaza ve sel kontrol projeleri kapsamında Köprübaşı – Demirören - Gökçedoğan - Karapürçek köylerinde taşkınlara sebep olan ana dere ve yan dereler, kuru duvar, eşik, kafes tel eşik, örme çit yapılarak kontrol altına alınmaya çalışıldı. 2018'de ayrıca Çukuralıç ağaçlandırma projesi (471,71 Ha) ve GGT ağaçlandırma projeleri kapsamında köylerin ağaçlandırma çalışmalarının devam edileceği belirtildi.

İbrahim Efe

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.