Geçtiğimiz yıllarda Toplu Konut İdaresi'nin Kargı'da konut projesi uygulaması yapılmak için talep açılmıştı. Yeterli sayıda talep olmadığından proje rafa kalktı.

Belediye başkanımızın yoğun çabasıyla tekrar proje talebi açıldı.

Halkımız neyin ne olduğunu bilmediği için talep yine oluşmadı.

Gurbetçilerimiz ve halka proje anlatıldı. (Belediye başkanımızın görüşü doğrultusunda derneklerimiz aktif olarak olayın içine alındı.)

İnsanlarımız olayın farkına vardı ve kısa zamanda yeter sayısı oluştu. Büyük çoğunluğunu köylü halkın oluşturduğu iştirakçiler 249 konut için başvuru yaptı.

İnşaat başladı, binalar yükseldi. Binaları ve yaşam alanlarını görenler belediyeye talep sırasına girdi. Köylü ve kasabalı herkes buradan bir evi olmasını arzuladı.

249 konut teslim edildi, mimarisi ve yaşam alanlarını görenler sevindi. Site kültürünü ilk yaşayanlar heyecanlandı. Şükür namazları kılanlar oldu...

Biz de istiyoruz, biz de bu vatanın evladı değil miyiz deyip belediyeye 713 kişi için 2 .etap projesi yaptı ve inşaatı başladı.

2. etap da Kargılı ve köylülerine yeterli olmadığından 1000 civarı konut için 3. etap başvuru talebi açılmasını bekliyor ve dua ediyor.

3. etap için TOKİ uygulama yapmaz ise Kargı'da iş yerli müteahhitlere düşecek. Şuan için bin civarında konut açığı gözükmekte. Uygun ve imkanlara uyacak şekilde yapılacak konutlar kasabada inşaat sektörünü üst seviyeye çekip, gerek sektöre, gerek esnafa ve nihayetinde halka büyük katkı yapacaktır.

Yerli müteahhitlerin sahaya girmesiyle tarihi dokuyu bozmadan eski evlerin yerlerinde kentsel dönüşüm uygulanarak kasaba yeni bir vizyona kavuşacaktır.

Kentsel dönüşümle birlikte 'bu Kargı hiç değişmiyor' lafına itibar gösterilmeyecektir.

Sevgi ve saygı ile kalın...

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Özgür 6 yıl önce

ne guzel anlatmıssınız. tesekkur ederız i̇smai̇l bey