Havaların ısınmasıyla birlikte Kızılırmak vadisinde bulunan bazı kasabalarda olduğu gibi Kargımızda da görürüz leylekleri ta ki sonbahara kadar. Her sene düzenli olarak eski yuvalarına dönüp yumurtalarını bırakıp kış yüzünü göstermeden daha sıcak bölgelere gitmek için Allaha ısmarladık demeden göçüp giderler arkalarına bakmadan.

Leylekler Kargımızın adete sembolü haline gelmişlerdir. Adeta kasaba halkıyla özdeşleşmişlerdir. Gelişlerini, gidişlerini gözlemleyecek kadar, biraz geç gelseler sorgulayarak kadar, sıcak yuvalarının üzerindeki yuvadakilerin kendi ferdinen sayacak kadar. Onlar gelirlerken her kanat çırptığında kalp atışları değişecek kadar özdeşleşmiştir Kargı halkımızın birçoğuyla bu güzel hayvanlar.

İlçemiz ile özdeşlesen bu güzel hayvanları Kargı TOKİ konutlarında bekliyoruz.
Hadi gelin; evlerin çatısına geldiğiniz gibi TOKİ'ye de gelin, trafolara yaptığınız yuvalar gibi TOKİ binalarında yuva yapın, belki rüzgardan etkilenmeyecek sağlam ağaçlarımız yok ama sağlam binalarımız var buyurun gelin.

Öyle bir gelin ki bayram havasında olsun, kış taşını tarağını toplamış olsun, ayaz çekilsin kendi köşesine, Kargı yaylalarının çayları ışıl ışıl olunca, Kös Dağından sis kalkmış olunca gelin. Güzel bir ses ve akortla tıpkı bir orkestra gibi gelin.

Hadi gelin nasıl gelirseniz gelin Kargı'nın güzel prensesleri, gelin ki bizler de Kargılı olduk diyebilelim...
Saygı ve sevgiyle kalın...

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.