Vatandaşların dört gözle beklediği açıklama: Doğalgaz fiyatları ucuzlayacak mı?
banner110

Çorumgaz Genel Müdürü Kasım Kahraman, vatandaşların dert yandığı doğalgaz ücretlerinde bir ucuzlamanın beklenmediğini açıkladı.

Yurtdışından döviz üzerinden alınan doğalgaz fiyatlarının vatandaşın cebini yaktığının farkında olduğunu belirten Çorumgaz Genel Müdürü Kasım Kahraman, yakın zamanda doğalgaz fiyatlarında bir ucuzlama beklemediklerini söyledi.

KÖMÜR VE TÜP, DOĞALGAZ’DAN PAHALI

Vatandaşların doğalgaz fiyatlarını yüksek bulmasıyla ilgili basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Kasım Kahraman, doğalgaz kullanan ortalama bir hanenin ısınma ve sıcak su için yılda 2 bin – 3 bin TL arasında ücret ödediğini, bu ihtiyaçlarını alternatif yöntem olan soba ve tüple karşılamaya çalıştığında ücretin 7 bin – 8 bin TL civarlarına çıktığını ifade etti.

DÜNYADA ENERJİ SIKINTISI VAR

Doğalgaz tedariki konusunda sıkıntılar yaşandığını da dile getiren Kasım Kahraman, “her yıl alacağımız doğalgaz miktarı belli. Kullanım kapasitesine göre gaz alımı yapılıyor. Planlanan gaz kullanımından daha fazla gaz kullanıldığında belli sorunlar ortaya çıkıyor. Bir süre önce sanayide doğalgaz tedariki kounsunda kısıtlamalara gidildi. İhtiyaç halinde doğalgaz almaya çalıştığımızda ise normal aldığımız fiyatın 2 katına satılıyor. Bunlarda faturaya yansıyor” şeklinde konuştu.

DOĞALGAZ’I VERİMLİ KULLANMAK ÖNEMLİ

Çorumgaz Genel Müdürü Kasım Kahraman, geçmişte sobalı evlerde yaşamanın verdiği bir alışkanlıkla vatandaşların sürekli daha sıcak bir konfor aradıklarını dile getirerek, “Geçmişte sobalı evlerde yaşamaktan gelen alışkanlıklarımız var. Hep sobanın yanında 27-28 derece de ısındık. Doğalgaz kullanımında da aynı şeyi bekliyoruz. Şirket olarak bizim ortalama sıcaklık hesaplarımız oturma odası için 22 derece, mutfak için 18 derece" dedi.

Ceren Bilan Topal

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.