Türkiye'nin kalbini ısıtan şoförler Kargılı
banner110

İstanbul'da etkili olan lodos sırasında 15 Temmuz Şehitler Köprüsü'nde ilerlemekte güçlük çeken motosiklet kuryelerine kalkan olan İETT şoförleri Adem Çalışkan ve Osman Yurtseven’in Kargılı oldukları, Adem Çalışkan'ın 4 yıldır İBB'de metrobüs şoförü olarak çalıştığı öncesinde ise otobüs, dolmuş ve taksi şoförlüğü yaptığı, evli ve 3 çocuk babası olduğu aynı zamanda motosiklet tutkunu olduğu bilgisine ulaşıldı.

Olayı anlatan Çalışkan, "İlk etapta trafik çok yoğundu oraya doğru arkadan iki tane polis ekibi geldi ve biz yol verdik sağımızdan. Onlar kaza yerine gitti, biz de kaza olduğundan şüphelendik. Öndeki arkadaşım da vardı. Memur benim yanıma geldi, 'kaptan motor zor durumda, ne yapabiliriz?' diye sordu. Motorları araçlarımızın arasına aldık ve o şekilde ilerledik" dedi.

Şoför Çalışkan, görüntülerinin çekilip haber olduklarını ise olaydan saatler sonra öğrendiklerini söyledi ve "Bu haberlerin çıktığını dahi bilmiyordum. Önce eve geldim, çayımı içerken beni merkezden aradılar teşekkür etmek için. Benim o şekilde haberim oldu. Ben kendim de motor kullanıyorum. Motorcuları karşıya geçirdikten sonra biz durağımıza girdik zaten" ifadelerini kullandı.

Osman Yurtseven ise, 17 yıldır İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nde şoför olarak görev yapıyor. İlk 6 yılında İETT şoförlüğü yapan Yurtseven, son 11 yıldır da metrobüs direksiyonunda. Evli ve 3 çocuk babası olan Yurtseven, daha önce kamyon ve TIR şoförlüğü yaptığını anlattı.

Ceren Bilan Topal

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.