TGF heyetinden Manisa Medya'ya ziyaret
banner110

Türkiye Gazeteciler Federasyonu Genel Başkan Vekili Mehmet Ali Dim ve yönetimi Manisa Medya TV'yi ziyaret ederek Genel Yayın Yönetmeni Fatih Akova’ya yeni görevinde başarılar diledi.

Ziyarete Çorum Hitit Gazeteciler ve Yayıncılar Derneği Başkan Yardımcısı ve aynı zamanda Yayla Haber, Alaca Lider, Osmancık Haber ve Kargı Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hacı Odabaş da katıldı.

TGF heyeti, Manisa Medya'ya hayırlı olsun ziyareti sırasında gazetelerin son zamanlarda yaşadığı sıkıntılar hakkında istişarelerde bulundular.

Ziyarete; Türkiye Gazeteciler Federasyonu Genel Başkan Vekili Mehmet Ali Dim, Türkiye Gazeteciler Cemiyetleri Basın Vakfı Yönetim Kurulu Üyesi Kemal Özdilek, Kayseri Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Veli Altınkaya, Demokrat Gazeteciler ve Yazarlar Derneği Bursa İl Temsilcisi ve Amatör Spor Yazarları Derneği Bursa İl Başkanı Muhterem Çakır, Çorum Hitit Gazeteciler ve Yayıncılar Derneği Başkan Yardımcısı Hacı Odabaş, Osmaniye Gazeteciler Cemiyeti Başkanı İsrafil Avcı ve Demokrat Gazeteciler ve Yazarlar Derneği Genel Başkanı Hakan Özen katıldı.

Ziyaretlerinden duyduğu memnuniyeti belirten Genel Yayın Yönetmeni Fatih Akova, Türkiye Gazeteciler Federasyonu Başkan Vekili Mehmet Ali Dim’e ve ekibine gazetelerin sorunlarıyla yakından ilgilendikleri için teşekkür etti. Akova, "Geçtiğimiz günlerde Amerika’da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katıldığı programda Cumhurbaşkanına sunduğunuz çözüm önerilerini okudum, gerçekten basın camiasını rahatlatacak öneriler içeriyordu bunun için ayrıca teşekkür etmek istiyorum, gayretlerinizle çıkan iyileştirme çalışmaları basın camiasını bir nebze olsun rahatlattı. Keşke kadro sayısının düşürülmesi en son çare olarak değerlendirilseydi, bu sebepten dolayı birçok arkadaşımız işsiz kaldı. Bunun yanı sıra Manisa’mızda iki gazete kapanmak zorunda kaldı ve kalanların da akıbeti ne olacak belli değil. Şuan birçok gazete sahibi personelinin işsiz kalmaması için cebinden para ödeyerek ayakta kalmaya çalışıyor ve bu ne kadar devam eder ne kadar dayanılır bilemiyorum bu konudaki çözüm önerilerinizin bir an evvel hayata geçirilmesini temenni ediyorum" dedi.

BASIN İÇİN MÜCADELE EDECEĞİZ

Demokrat Gazeteciler ve Yazarlar Derneği Genel Başkanı Hakan Özen ise, "yaşanan sorunlar ve çözüm önerileri konusunda çalışmalarımızı federasyonumuza ilettik sağ olsunlar değerlendirdiler, Manisa'da bulunan gazetelerin ve muhabirlerin sorunlarıyla alakalı sürekli toplantılar ve çalışmalar yapıyoruz bunların yanı sıra basın sektöründe emek sarf eden meslektaşlarımız için birçok etkinlik düzenliyoruz. Manisa’da onların sesi olmak için elimizden gelen gayret ve çabayı gösterdik ve göstermeye devam edeceğiz. Tek isteğimiz meslektaşlarımızın üye olarak bize destek olmaları" diye konuştu.

DİM; "SORUNLARIN ÇÖZÜMÜ İÇİN MÜCADELEMİZ DEVAM EDECEK"

Türkiye Gazeteciler Federasyonu Başkan Vekili Mehmet Ali Dim de, basının yaşadığı sorunlar ve çözüm yollarına değindi. Manisa’da yaşanan bu sıkıntının Türkiye genelinde yaşandığını belirten Dim, "özellikle yerel basın olarak bir fetret dönemi yaşıyoruz. Maliyetler çok fazla, bunlar için gerekli çalışmamızı yaptık çözüm önerilerimizi Amerika’daki zirvede Sayın Cumhurbaşkanımıza ilettik, ayaküstü inceledi ve İletişim Başkanı Prof. Dr. Fahrettin Altun’a çalışma başlatılması talimatını verdi. Manisa’ya 3. gelişimiz. Demokrat Gazeteciler ve Yazarlar Derneğinin yaptığı çalışmalara katıldık, Manisa’da basın için önemli işler yapıyorlar bu nedenle kendilerini kutluyorum, Hakan bey bu konuda özverili ve gayretli çalışmalar yapıyor güzel bir ekip kurmuş yeni katılımlarla daha başarılı hizmetler yapacaktır. Basın sektörü sadece yerelde değil ulusal alanda yayın yapan birçok gazeteyi de olumsuz etkiledi, ulusal yayın yapan gazetelerde de kapanmalar yaşandı. Umuyoruz ki çözüm bulunup rahatlamalar sağlanacaktır. Manisa şehzadeler şehri güzel bir şehir bizi burada ağırlayan, misafir eden Demokrat Gazeteciler ve Yazarlar Derneği Genel Başkanı Hakan Özen'e ve yönetimine teşekkür ediyorum. Yeni Manisa Gazetesindeki görevinizde başarılar diliyorum" ifadesini kullandı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.