Pazarda fiyat denetimi şart
banner110

Çorum'un Kargı İlçesi'nde koronavirüs tedbirleri çerçevesinde bir süredir kapalı olan semt pazarı açıldı. 
Sadece Kargı'daki pazarcı esnafının satış yapabildiği semt pazarında koronavirüs sebebi ile gerekli tedbirler de alındı. Alışveriş yapmak için pazar giden vatandaşlar maske takarak ve sosyal mesafeye dikkat ederek alışverişini tamamlamak zorunda. Her hafta Cuma günleri kurulan ancak İlçe Hıfzısıhha Kurulu'nun kararı ile 20 Mart 2020 tarihinde kapatılan, alınan karar ile 8 Mayıs Cuma günü sadece Kargı'daki pazarcı esnafının satış yapmasına izin verilen semt pazarında vatandaşlar fiyat denetimi yapılmasının şart olduğunu dile getirdiler. Sebze ve meyve fiyatlarının normale göre neredeyse iki katından fazla fiyata satıldığını dile getiren vatandaşlar bu soruna bir çözüm bulunmasını istediler. 
Çorum'da kurulan pazarlarda 2 liradan satışa sunulan domatesin Kargı'da 5 liraya, 2 lira olan salatalığın 4 liraya, 4 lira olan patlıcanın 5 liraya satıldığını iddia eden vatandaşlar, denetim yapılarak bu fiyat pahalılığının önüne geçilmesi gerektiğini bildirdiler.
Kargı’da ayrıca diğer ürünlerin fiyatları ise şöyle; kabak 4 lira, Fasulye 7,5 lira, patates 4 lira, soğan 2,5 lira, elma 6 lira, kayısı 12 lira, kiraz 20 lira, kavun 8 lira, muz 13 lira.
Sebze ve meyve fiyatlarının oldukça yüksek olmasından yakınan vatandaşlar, semt pazarının sadece Kargı'daki pazarcı esnafına değil tüm esnaflara açılması gerektiğini, yoksa bu fiyatlarda düşüş yaşanmayacağını ifade ettiler. 
Geçtiğimiz hafta Cuma günü açılan semt pazarında alışveriş yapan vatandaşlar, "Pazarımızın açılmasına çok sevindik. Ancak fiyatlar çok pahalı geldi. Sadece Kargı'daki pazarcı esnafımız değil, tüm esnaflarımız burada satış yaparlarsa fiyatlarda düşüş yaşanacağını düşünüyoruz. Pazarımız açıldı, koronavirüs sebebi ile gerekli tedbirler de alındı ancak bir de pazarda fiyat denetimi yapılmalıydı. Virüs öncesinde sebze ve meyve fiyatları bu kadar yüksek değildi. Bu soruna da bir çözüm bulunmalı" diye konuştular. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.