Muhtarlar taleplerini Vali Çiftçi’ye iletti
banner110

Çorum Valisi Mustafa Çiftçi, Kargı’da muhtarlarla toplantı yaptı.
Kargı Çok Programlı Anadolu Lisesi Konferans Salonu’nda Vali Mustafa Çiftçi başkanlığında gerçekleştirilen toplantıda Çorum İl Jandarma Komutanı J.Kd. Alb. Abdurrahman Başbuğ, Emniyet Müdürü Murat Kolcu, İl Müftüsü Muharrem Biçer, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Recep Cıplak, İl Sağlık Müdürü Ömer Sobacı, İl Basın ve Halkla İlişkiler Müdürü Mehmet Çelik ve bazı daire amirlerinin yanı sıra 58 köy ve ilçe merkezi muhtarları da hazır bulundu.
Toplantının amacının köylerin ve mahallelerin sorunlarını çözmek olduğunu söyleyen Çorum Valisi Mustafa Çiftçi bu nedenle kurumların İl müdürlerinin de toplantıda bulunduğunu söyledi. Toplantıda muhtarlar talep ve şikayetlerini ilgili kurum müdürlerine iletti.

1 AYDA 3 AYRI YANGIN
Toplantıda üzerinde önemle durulan konusu köy yangınları oldu. Son 1 ayda 3 ayrı yangın meydana geldiği Kargı köylerinin muhtarları taleplerini Vali Mustafa Çiftçi’ye iletti.
Toplantıda söz alan Çorum İl Afet ve Acil Durum(AFAD) Müdürü Elvan Kaya, yangınların aşırı elektrik yüklenmesinden çıktığını tespit ettiklerini söyledi. Evlerin çok eski tarihlerde yapıldığını belirten Kaya, “Zamanın dönemine göre çekilen elektrik tesisatları bugünün şartlarındaki elektrikli ve beyaz eşyaların çektiği elektriği kaldırmıyor. Aşırı yüklenmeyle birlikte yangınlar meydana geliyor. Evlerinde ahşap olması nedeniyle yangın kısa sürede yayılıyor ve onlarca ev yanabiliyor. Bu nedenle köylerimizdeki evlerin elektrik tesisatları yenilenmesi gerekiyor. Yoksa daha büyük felaketlerle karşılaşabiliriz” dedi.

KÖYLERDEKİ YANGIN TANKERLERİYLE TARLA SULANIYOR
Köylere ilk müdahale için tanker istenmesi üzerine konuşan Kargı Kaymakamı Hasan Taş, birçok köyle traktörle çekilebilen yangında ilk müdahale için kullanılan tankerlerden konulduğunu ancak bunların tarla sulanmasında veya başka amaçlarla kullanıldığını, bu nedenle birçoğunun ya lastiklerinin patlak olduğu ya da kullanılamaz halde bulunduğunu tespit ettiklerini söyledi.

YANGINLAR 70 LİRAYLA ÖNLENEBİLİR
Toplantıda söz alan YEDAŞ Kargı İşletme Şefi Hüseyin Erdoğan ise yangınların önlenmesi için ilk etepta tüm evlere kaçak akım rolesi takılması gerektiğini söyledi. 
Bu role sayesinde aşırı yüklenme meydana geldiğinde rolenin elektriği keseceğini belirten Erdoğan, bunun maliyetinin ise 60-70 lira arasında olduğunu vurguladı.
Vali Mustafa Çiftçi ise bu konuyu YEDAŞ İl Müdürüyle görüşeceğini belirtti.
Toplantı muhtarların talep ve şikayetlerinin dinlenilmesinin ardından çekilen hatıra fotoğrafının ardından sona erdi. 

Sevil Sınayuç

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.