Meclisin yeni Başkanı Osman Günay
banner110

İl Genel Meclisi’nde yeni dönem başladı.

31 Mart’ta yapılan Mahalli İdareler seçimlerinde göreve seçilen İl Genel Meclisi ilk toplantısını yaptı. İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Recep Çıplak’ın açış konuşmasıyla başlayan toplantıda ardından geçici başkan ve katip üyeler belirlendi.

En yaşlı üye olan Mehmet Kaplan, geçici meclis başkanı olurken, AK Parti Merkez İlçe Meclis Üyesi İbrahim Çiftçi ve CHP Merkez İlçe Üyesi İlhami Türksal da katip üyeliğe getirildiler.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşının okunmasından sonra ise, gündemin ilk sırasında yer alan meclis başkanlığı ve diğer organlarla komisyonların seçimine geçildi.

Meclis Başkanlığı için AK Parti Grubu adına Osman Günay aday gösterildi. Kapalı zarf usulü yapılan oylamaya 36 meclis üyesi katıldı. AK Parti, CHP, MHP ve İyi Parti’nin temsilcilerinin bulunduğu mecliste oylama sonucunda 36 oyunu alan Osman Günay, yeni meclis başkanı seçilirken, bir oyda Alaattin Tosundere’ye çıktı.

Seçimin ardından kürsüye gelen Osman Günay, meclis başkanlığına seçilmesinden dolayı tüm parti gruplarına ve temsilcilerine teşekkür etti. Seçimlerin hayırlı uğurlu olmasını dileyen Osman Günay, mecliste bugüne kadar görev yapanlara teşekkür ederken, ölenlere rahmet, hayattakilerin sağlık ve sıhhat diledi.

Meclis başkanlığı sürecinde herkese eşit ve adil davranacağının sözünü dile getiren Osman Günay, iş disiplinini ön planda tutacağını da sözlerine ekledi.

Yayla Haber

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.