Küresel Gazetecilerden Osmaniye çıkarması
banner110

Küresel Gazeteciler Konseyi Genel Başkanı Mehmet Ali Dim ve konsey üyeleri Osmaniye'de toplandı.

Osmaniye çıkarmasına Çorum'dan da Yayla Haber, Alaca Lider, Osmancık Haber ve Kargı Gazetesi yöneticisi Hacı Odabaş katıldı.

Osmaniye Gazeteciler Cemiyeti'nin (OGC) 2018 Basın Ödülleri sahiplerini buldu.

Alp Düğün Salonunda düzenlenen törene; Vali Ömer Faruk Coşkun, Garnizon Komutanı Topçu Albay Emin Yılmaz Sancaktar, Belediye Başkanı Kadir Kara, Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Murat Türk, İskenderun Kaymakamı İskender Yönden, Arsuz Kaymakamı Musa Sarı, İl Emniyet Müdürü Ahmet Selçuk Okumuş, Küresel Gazeteciler Konseyi Genel Başkanı Mehmet Ali Dim, kamu kurum ve kuruluşları il müdürleri, sivil toplum kuruluşları temsilcileri, siyasi parti temsilcileri, Türkiye'nin bir çok ilinden gazeteci cemiyetlerinin başkanları, yerel ve yaygın basın mensubu katıldı.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşımızın okunması ile başlayan törenin devamında konuşan Osmaniye Gazeteciler Cemiyeti Başkanı İsrafil Avcı, tüm konukları Osmaniye'de ağırlamaktan mutluluk duyduklarını ifade ederek, kentin tarihi, tarımı ve sanayisi hakkında konuklara bilgi verdi.

Osmaniye Gazeteciler Cemiyeti olarak çok çalışmaya ve dinamik kalmaya özen gösterdiklerini vurgulayan Avcı, "Biz bu kenti çok seviyoruz. Umarım sizler de seversiniz. Mustafa Kemal Atatürk şehrimizi ziyaretinde 'yiğit Osmaniyeliler, mert Osmaniyeliler" diye hitap etmiştir. Bu nedenle, kentimize bu unvanlardan birinin verilmesini Gazi Millet Meclisimizden bekliyoruz" diye konuştu. İsrafil Avcı, etkinliğin düzenlenmesinde emeği ve katkısı olan herkese teşekkür ederek sözlerine son verdi.

Törende konuşan Küresel Gazeteciler Konseyi Genel Başkanı Mehmet Ali Dim ise Osmaniye'nin müstesna bir şehir olduğunu ve Anadolu'nun en derin medeniyet izlerine sahip olduğunu söyledi. Sözlerinin devamında Küresel Gazeteciler Konseyi hakkında bilgi veren Genel Başkan Dim, programın düzenlenmesinde emeği ve katkısı olan herkese teşekkür ederek, ödül alan tüm gazetecileri tebrik etti.

Törende daha sonra Belediye Başkanı Kadir Kara ve Vali Ömer Faruk Coşkun birer konuşma yaptı.

VALİ COŞKUN'A ZİYARET

Vali Coşkun, Küresel Gazeteciler Konseyi Genel Başkanı Mehmet Ali Dim ve Yönetim Kurulu Üyelerini makamında kabul etti.

Vali Ömer Faruk Coşkun, Küresel Gazeteciler Konseyi (KGK) Genel Başkanı Mehmet Ali Dim ve Yönetim Kurulu Üyeleri ile 17 ilin Gazeteciler Cemiyet Başkanını makamında kabul etti.

Ziyarette Osmaniye Gazeteciler Cemiyeti Başkanı İsrafil Avcı ile Cemiyetin Yönetim Kurulu Üyeleri de yer aldı.

Ziyaret sırasında, Küresel Gazeteciler Konseyi Genel Başkanı Mehmet Ali Dim Konseyin çalışmaları hakkında; Osmaniye Gazeteciler Cemiyeti Başkanı İsrafil Avcı da düzenlenecek etkinlikler hakkında Vali Coşkun’a bilgi verdi.

Vali Ömer Faruk Coşkun, “Öncelikle, Osmaniye Gazeteciler Cemiyetimizin ev sahipliğinde düzenlenecek olan Yerel Medya Buluşması’na katılmak üzere ilimizde bulunan tüm konuklarımıza ‘hoş geldiniz’ demek istiyorum. Hepinize ayrı ayrı ilimize teşriflerinizden dolayı teşekkür ediyorum. Meslektaşlarınız arasında birlik beraberliğin tesis edilmesi ve mesleğin daha da ileriye taşınması adına olumlu etkileri olacak olan bu etkinliklerin devam etmesini diliyorum” diye konuştu. Vali Coşkun sözlerinin sonunda, kısa süre önce kurulmuş olan Küresel Gazeteciler Konseyi’nin hayırlı olmasını diledi.

GAZETECİLERDEN REKTÖR TÜRK'E ZİYARET

Osmaniye Gazeteciler Cemiyeti’nin bu yıl ikincisini düzenlediği 2018 yılı Basın Ödülleri kapsamında Türkiye’nin farklı illerinden Osmaniye’ye gelen Gazeteciler Cemiyet Başkanları ile Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Murat Türk’ü makamında ziyaret etti.

Üniversite Rektörü Prof. Dr. Murat Türk, Gazeteciler Cemiyet Başkanları’nı Senato Salonunda ağırladı.

Ziyaret sırasında Küresel Gazeteciler Konseyi Genel Başkanı Mehmet Ali Dim, Küresel Gazeteciler Konseyi hakkında kısa bir konuşma yaptı.

Üniversite hakkında gazetecilere bilgiler aktaran Rektör Türk, Osmaniye Gazeteciler Cemiyeti tarafından düzenlenecek olan 2018 yılı Basın Ödülleri’nin ilimizin tanıtımı açısında hayırlara vesile olmasını diledi.

Rektörlük Binası önünde toplu fotoğraf çekiminin yapılması ile devam edilen ziyaret Üniversitenin Lezzet Vadisi’nde basın mensupları onuruna verilen yemek ile son buldu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.