Kargı’nın 5 köyü bu havuzdan yararlanacak
banner110

Çorum’un Kargı İlçesi Karacaoğlan köyü hudutları içerisinde yapımı devam eden yangın havuzunda sona gelindi.

Kızılırmak Orman İşletme Şefliğinde 2018 yılı ihtiyaçları göre Karacaoğlan Köyü hudutları içerisinde bulunan 114 Nolu bölmede inşa edilen havuz, Sinanözü, Köprübaşı, Saraycık, Gökçedoğan hudutlarında bulunan ormanların yangın riskine karşılık bu alanların kontrolünde kullanılacak.

Konu hakkında Çorum Valiliği’nden yapılan açıklamada,

“Havuzun çevresinde ve civarında yol durumu iyidir. Karacaoğlan Yangın Havuzu 8x8x3,8=243 m3 kapasitede olup herhangi bir su kesintisinde Orman İşletme Müdürlüğüne ait Su İkmal araçlarından 20 adet ve 3,5 tonluk kapasiteli Orman Arazözlerinden 70 adet araç havuzdan su alabilmektedir.

Bölgedeki ormanlar Kızılçam ve Karaçam ağırlıklıdır. Dolayısıyla yangına hassas olan bu ormanlar bu bölgede yangın havuzu ihtiyacını gerektirmiştir. Yapılan bu havuzla birlikte havuza giden yollar ve patikalar düzenli bakıma konu edilecek herhangi bir aksaklığa mahal verilmeyecektir” denildi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.