Kargılılar, meydanı doldurdu
banner110

İki yıl önce takvimlerin 15 Temmuz 2016'yı gösterdiği gece, Fettullahçı Terör Örgütüne mensup bir kısım asker tarafından yapılan hain darbe girişimi sonucu 249 vatandaşımız şehit düşmüş ve çok sayıda vatandaşımız gazi olmuştu.

15 Temmuz zulmünü unutmayan Kargılılar, kefenleri ile nöbet yerine akın etti. Vatandaşlar, Kaymakamlık binası önünden nöbet yeri olan Saat Kulesi meydanına kadar tekbir getirerek yürüdü.

Saat Kulesi meydanında; "15 Temmuz Şehitleri ve Milli Birlik Günü programı kapsamında düzenlenen etkinlikte meydanda toplanan vatandaşlara Türk Bayrağı dağıtıldı.
Etkinliğe; Kargı Belediye Başkanı Zeki Şen, Kargı Cumhuriyet Savcıları Ahmet Rufai Şahin, Kemal Yağbasan, Kargı Hakimi Ömer Bozkurt, İlçe Emniyet Amiri Başkomiser Mustafa Topal, Ak Parti Kargı İlçe Başkanı Sacit Özdemir, İl Genel Meclis Üyesi Mustafa Yıldız, Kargı İlçe Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Muhammet Kadir Demir, Kargı Orman İşletme Müdürü Mustafa Bayraktar, Kargı Milli Eğitim Müdürü Metin Küçükaydın, Kargı Kaymakamlığı Yazı İşleri Müdürü Ayhan Bodur, İlçe Müftüsü Mehmet Yıldız, Kargı İlçe Devlet Hastanesi Müdürü Hüsnü Kılpelit, İlçe Vaizi Mehmet Yılmaz, İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Burak Coşkun, Kargı Muhtarlar Derneği Başkanı Muharrem Türk, Ak Parti Kargı Kadın Kolları Başkanı Esra Peker, Ak Parti Kargı Gençlik Kolları Başkanı Emre Üstünel, Belediye Meclis Üyeleri, muhtarlar, din görevlileri, emniyet güçleri, kurum müdürleri ve binlerce vatandaş katıldı.

Program, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı, ardından şehitler için okunan Kur’an-ı Kerim tilaveti ile devam etti.

Kargı Belediye Başkanı Zeki Şen, İlçe Müftüsü Mehmet Yıldız ve İlçe Vaizi Mehmet Yılmaz konuşma yaparak Fettullahçı Terör Örgütünü lanetlediler.

Program din görevlileri ve çocuklar tarafından okunan şiir ve ilahilerle devam etti.

Şehit annesinin çocuğuna yazdığı şiirin din görevlisi Bayram Demir tarafından okunmasının ardından büyük alkış aldı.

Programda sinevizyon görüntülerine de yer verilirken, Başkan Recep Tayyip Erdoğan'ın İstanbul Şehitler Köprüsünde halka yaptığı konuşma dev sinevizyondan Kargı halkına canlı izlettirildi.

Okunan sela sonrası ise yüzlerce kişi duygusal dolu anlar yaşadı. Gece yarısına kadar devam eden programda Kargı Belediyesi tarafından katılımcılara ikramlarda bulunuldu. 

İbrahim Efe

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.