Kargılı besiciler dertli!
banner110

Kargılı besiciler, Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından açıklanan yurt içi vekalet kurbanlık kesim fiyatlarına tepki gösterdi.

Açıklanan kurbanlık kesim fiyatının son bir yıl içinde girdi maliyetlerine gelen artışlarla örtüşmediğini dile getiren besici Muharrem Türk; "Her sene olduğu gibi yine kurbana bir ay kala kurbanı değişik amaçlarda kullanan insanların, kuruluşların, kurumların kurban üzerinde söylemleri başladı.

Yıllardır Diyanet'ten çoğu bu konuda beklediğimiz halde hiçbir açıklama yapmadığı, kurban zamanı her sene küçükbaş, büyükbaş, yurtiçi ve yurtdışı fiyatları açıklıyor.

Açıklamış olduğu fiyatlara biz altı ay önce hiçbir hayvan temin edemiyoruz. Diyanetin açıkladığı fiyat çok yanlış fiyat. Diyanetin açıkladığı fiyattan kuzu zamanı üretici satamaz. Kurban üretici için köylü için hasat zamanı demektir. Elindeki hayvanı değerlendirebileceği en iyi zamandır. Eğer bu zamanda Diyanet çıkıp ta on iki ay hiçbir konuda bir şey demeyip küçükbaş fiyatı bu, diyanet ve Kızılay'ın açıklamış olduğu fiyatlar üretici ve çiftçiyi bitirmektedir.Bunlara kesin bir çözüm bulunmalı.

Bağış yapılması konusunda Diyanet tam bilgi söylemiyor. Kurbanı bir tane insan durumu iyiyse keser kestikten sonrası bağış yapar, para bağışlamak diye bir şey yok. Bıraksın köylü kurbanını satsın.

Kapaklı hayvanla normal hayvan arasında iki bin lira, üç bin lira fark ediyor ve insanları kandırıyorlar. İnsanlara bunun dini yönünü anlatsın.Satış yönüne para yönüne karışmasın.

Bir senedir bakıyoruz bu hayvanlara, bu emeklerimiz boş olacaksa seneye bizlerde yapamayacağız. Biz bugün hazır bekliyoruz.Yüzün üstünde kurbanlığımız var. Biz bunu satamazsak bu işi yapmanın bir anlamı yok. Buna çok emek sarf ediyoruz.

Bugün biz küçükbaş hayvanları altı ay önce alırken bin lira, bin elli, bin yüz liraya aldığımız hayvanlara altı ay bakıyoruz. Bir çuval yem yüz on lira, yüz yirmi lira bunu alıp bir hayvana altı ay baktıktan sonra diyanetin sekiz yüz elli lira açıklaması normal mi ? mantıklı mı?

Diyanet nerden buluyorsa söylesin bizde oradan bulalım. Diyanet namazla ilgili oruçla ilgili kurbanın dini yönüyle ilgili bilgi versin.Yoksa bizler bu senede emeğimizi alamayıp, kar edemeyiz ve seneye iyi bir şekilde kurbana hazırlanamayız." dedi.

İbrahim Efe

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.