Kargı’da sebze meyve fiyatları cep yakıyor
banner110

Kargı'da sebze pazarının en lüks sebzeleri biber ve patlıcan...

Sebze ve meyve fiyatlarının bir hayli zamlandığını belirten pazarcılar; “Pazarda her şey ateş pahası" yorumunda bulundu.

Soğuk hava ve don, sebze ve meyve fiyatlarının artmasına yol açtı. Fiyatlar 2017 yılı Aralık ayına göre bir hayli arttı.

HER ÜRÜN VAR AMA PAHALI

Kargı'da sivri biberin kilosu 15 liraya, patlıcanın kilosu 13 liraya, kuru soğanın kilosu 4 liraya, patatesin kilosu 4 liraya, muzun kilosu 8 liraya, çileğin kilosu 15 liraya, domatesin kilosu 6 liraya tezgahlarda yerini aldı.

KIŞ MEYVELERİ DE PAHALI

Kış sezonunun olmazsa olmaz meyveleri mandalinanın kilosu 3 liraya ve portakalın kilosu 4 liraya satılırken, salataların olmazsa olmaz yeşillikleri marul, maydanoz, tere, roka, yeşil soğan dalgalı fiyatları ile vatandaşın cebini yakıyor.

Haftalık pazar alışverişi yapan bir vatandaşın 30-60 TL arası değişen alışverişi, fiyatların yükselmesi ile 100-150 TL arası değişti.

Yaz aylarında yaz meyvelerinin ve kış aylarında kış meyvelerinin devamlı yüksek olması vatandaşın alışverişini olumsuz yönde etkiliyor.

İbrahim Efe

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.