Kargı’da mantar sofralardaki yerini aldı
banner110

Sonbahar mevsiminin olmazsa olmazlarından mantar, yağışların başlamasıyla birlikte Kargı’da sofralardaki yerini aldı.

Yağışların başlamasıyla birlikte yaylalardan toplanan elicek, koç, kuzu göbeği, halı saçağı cinsi mantarlar Kargı’nın yüksek rakımlı yaylalarından toplanarak sofralardaki yerini alıyor.

Toplanan mantarlarla en çok içli ekmek, kızartma ve pide yapılıyor. Mantarı yemesi kadar toplaması da zevkli. Bu nedenle Kargılılar özellikle hafta sonları yaylalara akın ediyor. En çok elicek ve koç mantarı toplanırken, kuzu göbeği ve halı saçağı bulanlarsa kendini şanslı hissediyor.

Mantar toplamaya gidemeyenler ise ilçe meydanında satanlardan alarak mantar özlemini gideriyor. İlk çıktığı günlerde kilosu 20 liradan satılan elicek mantarının fiyatı, yağışların çoğalarak mantarın artmasıyla 15 liraya daha sonrada 10 liraya kadar düştü. 

Sevil Sınayuç

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.