Kargı’da Atatürk’e duygulu anma
banner110

Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün ebediyete intikal edişinin 80’inci yıldönümü nedeniyle Kargı’da çeşitli etkinlikler düzenlendi.

Hükümet Konağı önünde bulunan Atatürk Anıtı’na kaymakamlık, belediye ve Atatürkçü Düşünce Derneği çelenkleri sunulmasıyla başlayan anma törenine; Kargı Kaymakamı Hasan Taş, Kargı Belediye Başkanı Zeki Şen, Cumhuriyet Savcısı Ahmet Okumuş, İlçe Jandarma Komutanı J. Tğm. Sedat Özmen, İlçe Emniyet Amiri Başkomiser Mustafa Topal, Ak Parti Kargı İlçe Başkanı Sacit Özdemir, İyi Parti Kargı İlçe Başkanı Kemal Zincirli, Kargı Müftüsü Mehmet Yıldız, Orman İşletme Müdürü Mustafa Bayraktar, İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Burak Coşkun, Milli Eğitim Müdürü V. Mücahit Açıkbaş, Toplum Sağlığı Merkezi Başkanı Hasan Danacı, Kaymakamlık Yazı İşleri Müdürü Ayhan Bodur, Kargı Atatürkçü Düşünce Derneği Şube Başkanı Hasan Çiftlik, polisler, askeri personel, öğretmen ve öğrenciler ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Çelenklerin Atatürk Anıtı’na sunulmasının ardından saatler 09.05’i gösterdiğinde ilçe hayat durdu. Sirenlerin çalmasıyla birlikte saygı duruşunda bulunulmasının ardından İstiklal Marşı okundu.

Törenin sona ermesinin ardından Kargı Çok Programlı Lise toplantı salonunda anma programı düzenlendi. Programda öğrenciler tarafından Atatürk ile ilgili şiirler okunurken, hazırlanan oratoryo gösteri ise izleyenlere duygu dolu anlar yaşattı.

Anma programının sonunda Atatürk konulu şiir ve kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrencilere ödülleri Kargı Kaymakamı Hasan Taş, Kargı Belediye Başkanı Zeki Şen ve Cumhuriyet Savcısı Ahmet Okumuş tarafından verildi.

Sevil Sınayuç

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.